Dilovası'nda Engelliler Günü'nde Farkındalık Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Dilovası'nda Engelliler Günü'nde Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Dilovası\'nda Engelliler Günü\'nde Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Dilovası Belediyesi ve Mehmet Zeki Obdan İlk Okulu tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü sebebiyle düzenlenen etkinlik Dilovası Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

06.12.2017 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dilovası Belediyesi ve Mehmet Zeki Obdan İlk Okulu tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü sebebiyle düzenlenen etkinlik Dilovası Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Dilovası Belediyesi ve Mehmet Zeki Obdan İlkokulu'nun ortaklaşa düzenledikleri 3 Aralık Engelliler Farkındalık Günü programı Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Mehmet Hamalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Spor Müdürü Murat Babaoğlu, DENAD Başkanı Samet Elden, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarıca, Mehmet Zeki Obdan İlkokulu Müdürü Salih Toltar ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Dilovası Engelliler ve Engelli Aileler Derneği Başkanı Samet Elden, "Birleşmiş Milletler 3 Aralık 1992 yılında aldığı kararla 3 Aralık'ı Dünya Engelliler Günü olarak ilan etmiştir. 3 Aralık'ta tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Gerek sosyal yaşamda gerek iç yaşamda birçok sorunla karşılaşan engellilerimizi unutmamamız gerekiyor. Biz bugün burada bir kutlama yapmıyoruz. Ülkemizin yüzde 13'ünü oluşturan engelli kardeşlerimiz için farkındalık oluşturmak ve onları anlamak için buradayız. DENAD olarak 2018 yılı ilçemizde engelli kardeşlerimizin yılı olacaktır. Yapacağımız birçok proje ile farkındalığımızı ortaya koyacağız"dedi.

Elden'in ardından konuşan Mehmet Zeki Obdan İlkokulu Müdürü Salih Toltar, "Okulumuzda bulunan engelli çocuklarımızın önemsendiklerini göstermek adına onların üzerinde ayrıca durmaktayız. Onları önemseyerek onlarla iletişim kurarak hem hayatlarını kolaylaştırmak hem de sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak için öğretmen arkadaşlarımızın büyük önem göstermektedirler. Okul içerisinde bizler bunları yaparken ailelerinde aynı şekilde onlara ciddi özen göstermeleri gerekmektedirler. Onların hayatın bir parçası olduklarını unutmamalı ve onlarında birer birey olduklarını çok iyi bilmeliyiz" şeklinde konuştu.

Programda son olarak konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Unutmamalıyız ki şuan engelli olmasak da hepimiz birer engelli adayıyız. Ülkemizin yüzde 13'ünü kapsayan her kardeşimiz bizim birer parçamızdır. Bizlere düşen görev onları topluma daha iyi adapte olması ve bizlerin birer parçası olduğunu göstermeliyiz. Onların sorunlarını istihdam sıkıntıları ortadan kaldırmak için çalışmalıyız. Hükumetimiz gerek istihdam ve gerekse sosyal yaşantıları konusunda son dönemde ciddi adımlar atmaktadır. Dilovası Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya çalıştık. Onların hayata entegre olması için bizde yerelde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Onların birlik ve bütünlüğünü sağlaması bir arada sorunlarını çözmeleri ve dile getirmeleri için tahsis ettiğimiz engelliler merkezimizi geçtiğimiz haftalarda hayata geçirdik. Sloganımız 'Sevgiyi paylaşmak için engel yok' Dilovası Belediyesi olarak bundan sonrada engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından özel öğrenciler tarafından şiirler okundu, işaret diliyle nasıl konuşulduğuyla ilgili gösteriler yapıldı, resim sergisi düzenlendi ve engellilerin sorunları üzerine kısa kısa açıklamalarda bulunulurken, ayrıca programda sahne alan engelli sanatçı Serhat Atasoy birbirinden güzel türküleriyle konuklara müzik ziyafeti sundu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dilovası'nda Engelliler Günü'nde Farkındalık Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement