Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali – - Son Dakika
Güncel

Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali –

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kütahya'da düzenlenen, "Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali"nde hafız Fatih Akpınar birinci oldu.

14.09.2019 19:03  Güncelleme: 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kütahya'da düzenlenen, "Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali"nde hafız Fatih Akpınar birinci oldu.

Bölgelerine birinci olan 10 din görevlisi hafızın katıldığı final yarışması, Kütahya'nın tarihi camilerinden Ulu Cami'de yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, burada yaptığı konuşmada, başkanlık olarak din görevlileri arasında, personelin mesleki yeterliliğini artırmak maksadıyla farklı kategorilerde yarışmalar düzenlediklerini söyledi.

Din görevlileri arasında hafızlık yarışmasını 2004'te başlattıklarını ve bu yıl yarışmanın 16'ncısını yaptıklarını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Peygamber efendimiz bir hadisinde, 'Ben size iki şey bırakıyorum. Eğer bu iki şeye sımsıkı sarılırsanız asla yolunuzu şaşırmazsınız' diyor. Bunlardan biri Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim, diğeri ise Peygamberimizin sünnetleridir. Dolayısıyla hayat kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'e ne kadar sıkı tutunursak, hak yolda o kadar sebat ederiz. Biz sadece din görevlileri arasında yarışma yapmıyoruz. İlçelerde, illerde farklı yarışmalar da yapıyoruz. Bunun dışında 7 yıldan beri de yine başkanlığımız tarafından uluslararası yarışmalar gerçekleştiriyoruz."

Yarışmanın Türkiye finaline ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da, "Kütahya, öteden beri her vesileyle ifade ettiğimiz gibi Kur'an hizmetine, dini ve manevi hizmetlere hep sahip çıkmış, bu hizmeti ifa eden kurumları sahiplenmiş, desteklemiş müstesna bir Anadolu şehridir. Kütahya, yetiştirdiği hafızlarıyla, yetiştirdiği hocalarıyla din hizmetinin gelişmesine katkıda bulunmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yarışmada, juri üyeleri Osman Şahin, Yaşar Çuhadar, Fatih Okumuş, Abdullah Refik Acar ve Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın değerlendirmeleri sonucu, yarışmaya İstanbul'dan katılan Fatih Akpınar birinci, Konya'dan Ali Kan ikinci ve Van'dan Mehmet Akif Demirel üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren din görevlisi hafızlara ödülleri protokol mensuplarınca verildi.

Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali –
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali – - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi
    12:03 Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi

    Türkiye Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından her yıl düzenlenen 'Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın Ardahan elemeleri, 16 Nisan 2024 Salı günü Ardahan Öğretmenevinde yapıldı. Çıldır İlkokulu öğrencileri, Çıldır ilçesini temsilen turnuvaya katıldı. Turnuva sonunda Mangala oyununda Tülin Ceren Koca ve Q-bitz oyununda Fatih Baydar isimli öğrenciler, il birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.

  • Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı
    12:03 Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP adayı Serkan Akbudak Meclis Başkanı olarak seçildi. Seçim sonucunda CHP'nin üye sayısı 7'ye yükseldi.

  • Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    12:01 Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Burdur'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen kaza sonucu, kavşağa kontrolsüz giren iki otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, polis karakolunun istinat duvarına çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    12:01 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde bir kuyumcu maskeli 2 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlar, çaldıkları altınlarla çalıntı araçla kaçtı. Polis, şüphelileri aramaya devam ediyor.

  • Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti
    12:00 Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti

    Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral ile birlikte Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti. Vali Işın, Büyükelçi Matis'i Kütahya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:00 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya gelerek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Kotan, personelden işlerini layıkıyla yapmalarını istedi ve tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti
    11:59 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretilen atalık yerli tohum fideleri, üreticilere hibe edildi. Dağıtım etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de katıldı.


Advertisement