Son dakika haberleri: Din görevlileri salgın sürecinde yabancı öğrencilere kucak açtı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri: Din görevlileri salgın sürecinde yabancı öğrencilere kucak açtı

Son dakika haberler: Sakarya Üniversitesi Kampüs Camisi imam hatibi Erol Demir ve mesai arkadaşları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde gerçekleştirdikleri yardım çalışmalarıyla yabancı uyruklu öğrencilere aile sıcaklığı yaşatıyor.

07.10.2020 11:17  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi Kampüs Camisi imam hatibi Erol Demir ve mesai arkadaşları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde gerçekleştirdikleri yardım çalışmalarıyla yabancı uyruklu öğrencilere aile sıcaklığı yaşatıyor.

İmam Demir, hazırladığı "Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yoklukta Varlığı Yaşatmak" projesiyle, Kovid-19 salgını nedeniyle ülkelerine dönemeyen, Sakarya Üniversitesinde eğitim gören yaklaşık 2 bin öğrenciye 400 bin lira ayni ve nakdi destek sağladı.

Müezzinler Dursun Murat Ak ve Fatih Akın'ın yardımlarıyla cami merkezli buluşmalarla öğrencilerin eğitimlerine de katkı sunmayı amaçlayan Demir, gerçekleştirdikleri sosyal aktiviteler ve kurdukları sıcak ilişkilerle ülkelerinden uzakta zor bir süreç yaşayan misafir öğrencilerin gönüllerinde taht kuruyor.

"Bir dilim peynir gördüm, halbuki bizim dolaplarımız doluydu"

İmam Demir, AA muhabirine, öğrencilerin salgın sürecinde uçak seferlerinin iptal oluşu veya maddi imkansızlıklar nedeniyle ülkelerine dönemediğini, yurt dışından gelen gençlerin akrabalarından yardım alma fırsatı yakalayamadığını söyledi.

Demir, bu süreçte ilk etapta 150-200 kişiye yardım etmeyi hedeflediklerini ancak daha büyük taleplerle karşılaşınca İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türk Kızılay ve diğer yetkililerle yol hartası hazırlayarak kampanya başlattıklarını anlattı.

Bu kapsamda yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaştıklarını dile getiren Demir, "Her yıl öğrencilerimizin evlerine ziyarete gidiyorduk. Bu yıl öğrencimizin evindeyken bir ara kendisi ayrıldı, ben de hızlıca buzdolabını açtım ve boş olduğunu görünce çok etkilendim. Bir dilim peynir ve birkaç zeytin gördüm. Halbuki bizim dolaplarımız doluydu ve bir gün sonra oruca kalkacaktık. Bu durum kamçılanmamıza vesile oldu." diye konuştu.

Demir, kendilerine destek veren Sakarya halkına da teşekkür ederek, "İnanıyorum ki bu kardeşlerimiz, ülkelerine döndüklerinde bu memleketin gönüllü elçileri olacak." dedi.

"Yeleğimdeki Türk bayrağını öptü"

Misafir öğrencilere yardım konusunda azimli olmasını sağlayan, bir Afrika ülkesinde yaşadığı olayı anlatan Demir, şunları kaydetti:

"Sahra bölgesinde cuma namazında oranın diyanet işleri başkanı, namaz bitiminde 'Abdülhamit'in torunu aramızda.' şeklinde anons yapınca bütün insanlar sevinç gösterisinde bulundu. Uzun boylu, yüzü simsiyah, gönlü bembeyaz bir kardeşim, safları yararak üzerime doğru koştu. Bir adım kala durdu ve yeleğimdeki Türk bayrağını öptü, 'Vallahi sizi Allah'a şikayet edeceğim, sizin dedeleriniz bizi böyle bırakmamıştı, bizi niye bıraktınız?' şeklinde serzenişte bulundu. Bunu yaşayan bir kardeşiniz olarak o bölgelerden gelen kardeşlerimiz için koşmak gerekir diye düşünüyorum."

Demir, öğrencilerin sadece maddi ihtiyaçlarıyla ilgilenmediklerini, camiyi hayatın merkezine alan bir anlayışla manevi gelişimlerine katkıda bulunmak için eğitimler, sosyal yaşantılarına renk katmak için de sosyal organizasyonlar yaptıklarını söyledi.

Müezzin Ak da bugün yardımlarda bulundukları misafir öğrencilerin yarın vatanlarına döndüklerinde kendi ülkelerinde ve ileride Türkiye ile güzel işler yapacağına inandığını vurguladı.

Müezzin Akın ise saat mefhumu gözetmeksizin öğrencilere yönelik cami merkezli gerçekleştirdikleri eğitimlerin bu süreçte aksadığına değinerek, "Katkıları da oldu. Bu sayede öğrencilerimizle daha fazla ilgilenme fırsatı bulduk. Sakarya halkının maddi anlamda öğrencilere çok yardımı dokundu. Biz de elimizden geldiğince manevi olarak yardımcı olmaya çalıştık." şeklinde konuştu.

"Ailemiz Afrika'da ama burada yeni bir aile bulduk"

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Nijerli Muhammed Muhtar Ebubekir, imam Erol Demir, çalışma arkadaşları ve ilgili kurumların bu süreçte kendilerine her türlü desteği verdiğini dile getirdi.

Desteğin gerek maddi gerek manevi yönden yapıldığına dikkati çeken Ebubekir, "Burada gerçekten gurbette olduğumu hissetmiyorum. Kendi evimde gibiyim. Türk halkı sıcakkanlı. Uluslararası öğrencilerle çok yakından ilgileniyorlar." dedi.

Aynı bölümde okuyan Madagaskarlı Razafındramon Oliver Nicolas Jean Jacques ise gördükleri büyük destekten dolayı sürecin kendileri için çok zor geçmediğine işaret ederek, "Ailemiz Afrika'da ama burada da yeni bir aile bulduk. Bu açıdan bizi çok mutlu ettiler." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberleri: Din görevlileri salgın sürecinde yabancı öğrencilere kucak açtı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri: Din görevlileri salgın sürecinde yabancı öğrencilere kucak açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı
    18:23 Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı

    Hatay'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anı kameraya yansıdı. Yakalanan göçmenlerin barınma ve nakillerini sağlayan 2 kişi tutuklandı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.

  • Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı
    18:22 Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı

    Siirt-Şirvan karayolunda meydana gelen kazada, dolu tüplerin içinde olduğu kamyonet şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ve bir kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücü kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Gaz dolu tüplerin patlamaması faciayı önledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu
    18:22 Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu

    Hatay'da 2 kardeş arasında meydana gelen kavga sonrası yapılan ev aramasında çeşitli tarihi eserler ele geçirildi. Polis ekipleri, evde bulunan heykel, yazılı tarihi eser, sikke ve kurusıkı fişeklerin yanı sıra uyuşturucu ticaretiyle ilgili not defteri ve cep telefonları da ele geçirdi. Şüpheliler adli mercilere teslim edildi.

  • Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada
    18:22 Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir otomobilin, küçük bir çocuğa çarpma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza sonucunda çocuk metrelerce sürüklendi ancak hayati tehlikesi bulunmuyor.

  • AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı
    18:21 AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı

    Konya'da AK Parti Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediye başkanları, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde vatandaşlardan destek istedi. Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasında, AK Parti yetkilileri saha çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü ve seçim sonuçlarının Konya'ya büyük hizmetler getireceğine inandıklarını belirtti. Belediye başkanları da Konya için canla başla çalıştıklarını ve destek istediklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul Bir Beş Sene Daha Kaybedemez"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, her şeyi akıl ve vicdan terazisinde tartacaklarını, kırgınlık ve öfke yerine sağduyuyla meseleye yaklaşacaklarını belirtti. Erdoğan, kullanacakları bir oyun beş senelerini etkileyeceğini unutmayacaklarını vurgulayarak, İstanbul'un bir 5 sene daha kaybedemez olduğunu ifade etti.

  • İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu
    18:20 İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu

    Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda İstanbul Çekmeköy İESK, final maçında Denizli Yukatel İESK'yi yenerek şampiyon oldu. İstanbul temsilcisi, müsabakayı 3-0 kazandı.

  • Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu
    18:20 Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu

    Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rabia Ana Hatun Mahallesi'nin 5 dönemdir muhtarlığını yapan Cemal Korkmaz, mahallelilerin yoğun teveccühü üzerine 6'ncı kez muhtarlığa aday oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi
    18:19 Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi

    İstanbul'da gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı'nda, Ali Koç'un istifası ana gündem maddesi oldu. Toplantıya katılan 18 kulübün 15'i, Ali Koç'un istifasını reddederek başkanlık görevine devam etmesine karar verdi.

  • CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın iftar programı engellendi
    18:19 CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın iftar programı engellendi

    Balıkesir'de CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın kent meydanında yapacağı iftar programının, AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından engellenmeye çalışıldığı iddia edildi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, iftar programının yapılacağı alana gelerek Yücel Yılmaz'a tepki gösterdi.


Advertisement