Dinar'da 25. Ağaç Bayramı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Dinar'da 25. Ağaç Bayramı Düzenlendi

Dinar\'da 25. Ağaç Bayramı Düzenlendi

AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bağlı Afşar köyünde 25. Ağaç Bayramı etkinlikleri kapsamında 3 bin 500 çam ve sedir fidanı dikildi.

12.03.2018 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bağlı Afşar köyünde 25. Ağaç Bayramı etkinlikleri kapsamında 3 bin 500 çam ve sedir fidanı dikildi.

Afşar köy muhtarlığı ile köydeki sivil toplum örgütleri tarafından Afşar tepedeki ağaç bayramına Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Ateş, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Güç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Afşar köyü 25. Ağaç Bayramı'nın açılış konuşmasının yapan Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, yıllarca devam eden ağaç sevgisi ve dikiminin çok önemli olduğunu söyledi.

Şahin, Afşar köyünde ağaç bayramının yanı sıra birlik ve beraberliğin yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Gönüllerin bir olmasıyla duygu ve düşüncelerin dışarıya yansıyan tezahürünü yaşıyoruz. Bu bağlamda da bu ağaç bayramının çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tabi ki ağaç dikme bayramı 25 yıl öncesinden başlamış bir hareket. Ağaç sevgisi, ağaç dikimi, bu gün de devam ediyor. Yeni nesiller de inşallah büyüklerinden bu örnek davranışları devam ettirir."

Köy muhtarı Nazım Aygündüz de 25. Ağaç Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "Burada sözlerime başlamadan önce bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Sayın kaymakamımız Mustafa Şahin Bey'in bizlere vaat ettiği çok amaçlı salonumuz nihayet bitti ve köylünün hizmetine girdi. Kaymakamlığımız köyümüze iyi bir eser sunmuştur." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Dinar Orman İşletme Müdürülüğü tarafından temin edilen 3 bin 500 çam ve sedir fidanı köylüler tarafından toprakla buluşturuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dinar'da 25. Ağaç Bayramı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement