Dinar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Dinar'dan Kısa Kısa

Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla Dinar Devlet Hastanesinde program düzenlendi.

13.05.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla Dinar Devlet Hastanesinde program düzenlendi.

Programda Dinar Devlet Hastanesi Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü İlknur Yılmaz Baştürk, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'dan gelen hemşireler günü kutlama mesajını okudu.

Dinar Sağlık Sen Temsilcisi İhsan Öztaylan, hemşirelik mesleğinin çok zor ve fedakarlık isteyen bir iş olduğunu söyledi.

Öztaylan, "Hemşireler Haftası nedeniyle, her türlü olumsuzlukta, maddi ve manevi zorlukta ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır ve itina ile ilçemizde ve ülkemizde görev yapan tüm hemşirelerimizin günü kutlu olsun." dedi.

Dinar Devlet Hastanesi Yöneticisi Fatih Türkmensoy da hastanede çalışan bütün hemşirelerin gününü kutladı.

Hastanede fedakarca gece gündüz sağlık hizmeti veren hemşirelerin gününü kutladığını belirten Türkmensoy, "Her türlü olumsuzlukta, ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır ve itina ile İlçemizde ve ülkemizde görev yapan tüm hemşirelerimizin Hemşireler Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve işlerinde başarılar dilerim." dedi.

Daha sonra hemşirelere karanfiller dağıtıldı.

Dinar'da Geleneksel Engelsizler Pilav Günü etkinliği

Dinar Belediyesi ve Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile Geleneksel Engelsizler Pilav Günü etkinliği düzenlendi.

Alzheimer Bakım evinin bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, engellilik, çeşitli nedenler sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı oluğunu söyledi.

"Günümüzde bazı engelli insanlar sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve sosyal yaşama katılım gibi temel sorunlardan büyük fırsat eşitsizlikleri yaşamaktadırlar" diyen Özkurt, "İşte bu fırsat eşitsizliklerin asgariye indirilmesi için yasalar ile engelli insanlarımızın lehine bir çok haklar getirilmiştir." dedi.

Belediye Başkanı Saffet Acar da, engellerin hep birlikte aşılması gerektiğini ifad etti.

Herkesin potansiyel bir engelli olduğunu belirten Acar, "Yarın, bir saat sonra hatta beş dakika sonra ne olacağımız belli değil. Dolayısıyla ben engelleri kabul etmiyorum. Engelli de olsak engelleri mutlaka irademiz ile azmimiz ile aşmamız gerekiyor. Dinar'da güzel bir çalışma, ben değerli dernek başkanımı, yönetim kurulu üyelerimizi kutluyorum. Bende bu derneğin fahri bir üyesiyim. Bu dernek değerli kardeşlerimizin önünü açacak, toplumsal faaliyetlerde bulunmalarına yardımcı olacak, ekonomiye katkıda bulunmaları içinde yardımcı olacak güzel bir buluşma yeri." diye konuştu.

Daha sonra şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dinar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement