Dinarlı Kadınların Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Dinarlı Kadınların Cumhuriyet Coşkusu

Dinarlı Kadınların Cumhuriyet Coşkusu

Afyonkarahisar Dinar ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi 'Cumhuriyet kadınları', Suçıkan Park tesislerinde bir araya geldi.

27.10.2013 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Dinar ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi 'Cumhuriyet kadınları', Suçıkan Park tesislerinde bir araya geldi.

Belediye Meclis üyesi Sultan Erçelik öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkanı Saffet Acar'ın yanı sıra Bayanlar Meclisi Başkanı Günsel Acar ve üyeleri, Huzurevi Başkanı Aynur Toker, çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, Sultan Erçelik'in yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Saffet Acar, bu kadar insanı bir arada görmekten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Acar, "Öncelikle bu organizasyonu yapan değerli hocam Sultan Erçelik'e teşekkür ediyorum. Öncelikle sizlerin salı günü kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, Cenabı Allah'tan nice nice Cumhuriyet Bayramları diyorum. Birlik ve beraberlik çok güzel bir şey, Dinar'da ben bu birlik ve beraberliği görüyorum. Bu beraberliği sağlayan değerli hocalarımı kutluyorum. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. İnşallah hep böyle mutlu bir anda bir araya geliriz. Hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Naciye Keskin Kahraman ise, 1. Dünya Savaşı'nda ülkemizin, İngilizler, İtalyanlar, Fransızlar ve Yunanlılar tarafından işgal edildiğini hatırlattı. Kahraman, "18 Mart 1915'de Çanakkale zaferi kazanıldı. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Samsuna çıktı. Erzurum, Erzincan, Sivas ve Amasya'da kongreler yaptı. 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurdu. Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Kahraman Mehmetçikler ile 22 gün 22 gece Sakarya Savaşı'nı yaptı. 9 Eylül'de düşmanı denize döktü. 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kurdu. Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. Nice 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı görmek dileği ile saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Etkinlik, çeşitli gösteri ve sunumlarla devam ederken, Belediye Başkanı Saffet Acar'ın verdiği Türk Sanat Müziği konseri büyük ilgi gördü. Etkinlik, hep bir ağızdan okunan 10. Yıl Marşı ile sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dinarlı Kadınların Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement