Dipsiz Göl'ün kurumasına neden olan kazı çalışması sonrası, sorumlular açığa alındı - Son Dakika
Güncel

Dipsiz Göl'ün kurumasına neden olan kazı çalışması sonrası, sorumlular açığa alındı

12 bin yıllık krater Dipsiz Göl'de yapılan kazı çalışmaları sonrası göl kurumuş ve soruşturma açılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, soruşturma kapsamında ilgililerin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

16.11.2019 12:28  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşhane'de bulunan Dipsiz Göl'de gerçekleştirilen kazı çalışmalarının, gölün kurumasına neden olduğunu ve ilgililerin haklarında başlatılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

TOPRAKLA DOLDURULARAK, KAPATILDI

Gümüşhane Taşköprü Yaylası'ndaki Dipsiz Göl'de 'define' söylentisi üzerine ismi açıklanmayan 2 kişi, kazı için başvuruda bulundu. Gerekli izinler alındıktan sonra başlatılan kazı çalışmasında hiçbir şey bulunmadı. Sonlandırılan kazı sonrası Buzul Çağı'ndan kalma, 12 bin yıllık krater Dipsiz Göl, toprakla doldurularak, kapatıldı.

Dipsiz Göl'ün kurumasına neden olan kazı çalışması sonrası, sorumlular açığa alındı

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

Yaşanan bu üzücü olay sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, "Gümüşhane'de bulunan Dipsiz Göl'de gerçekleştirilen kazı çalışmaları sonucunda gölün kurumasına sebep olunmuştur. Bakanlığımızca ilgililer hakkında 15.11.2019 tarih ve 372 sayılı onay ile soruşturma başlatılmış ve görevden uzaklaştırılmışlardır" denildi.

Dipsiz Göl\'ün kurumasına neden olan kazı çalışması sonrası, sorumlular açığa alındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dipsiz Göl'ün kurumasına neden olan kazı çalışması sonrası, sorumlular açığa alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement