DirenDownlu Sergisi Galeri Işık'ta - Son Dakika
Güncel

DirenDownlu Sergisi Galeri Işık'ta

DirenDownlu Sergisi Galeri Işık\'ta

Dilara Endican'ın kuratörlüğünde Feyziye Mektepleri Vakfına ait Galeri Işık'ta gerçekleşecek DirenDownlu isimli stencil sergisi, 13 Mayıs'ta açılıyor.

13.05.2014 10:06  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dilara Endican'ın kuratörlüğünde Feyziye Mektepleri Vakfı'na ait Galeri Işık'ta gerçekleşecek DirenDownlu isimli stencil sergisi, 13 Mayıs Salı akşamı açılıyor. Sergiye çizimleriyle katılan pek çok ünlü isim de açılışta down sendromlu çocuklar için bir araya gelecek.

Türkiye'nin en ünlü yüzleri, down sendromlular yararına, Akçalı Sprey Boya sponsorluğunda 'stencil' portrelerini çizdi. 13-17 Mayıs 2014 tarihleri arasında FMV Galeri Işık Teşvikiye'nin ev sahipliği yapacağı sergiye bu özel çalışmalarıyla katılan isimler arasında: Arda Turan, Aşkın Nur Yengi, Aslıhan Gürbüz, Begüm Kütük Yaşaroğlu, Burak Yılmaz, Burcu Esmersoy, Can Bonomo, Beşiktaş ÇARŞI Grubu, Denise Capezza, Demet Akalın, Dilara Endican, Didier Drogba, Doğa Rutkay, Engin Altan Düzyatan, Erdil Yaşaroğlu, Ferit Aktuğ, Gamze Karaduman, Gupse Özay, Hande Ataizi, Hülya Avşar, Hakan Ketche, Kenan İmirzalıoğlu, Mabel Matiz, Mehmet Özgür, Meltem Cumbul, Merve Oflaz, Oktay Kaynarca, Ozan Önen, Özgü Namal, Özge Ulusoy, Selim Bayraktar, Sermiyan Midyat, Sezen Aksu, Selçuk İnan, Sarp Akkaya, Şükran Ovalı, Yasemin Kay Allen ve Yılmaz Vural da var.

DirenDownlu stencil sergisi kapsamında, Türkiye'nin kendi alanlarında önde gelen 38 ünlü isminin stencil tekniğiyle çizdikleri otoportreleri sergilenecek ve ıslak imzalı bu otoportrelerin satışından ve otoportrelerin kopyalarından oluşan posterlerin satışından elde edilecek tüm gelir, Ulusal Down Sendromu Derneği'ne bağışlanacak. Ulusal Down Sendromu Derneği, sergiden elde edilecek gelirle, "Özel Eğitim Sınıfım Var" ve "DirenDownlu" kampanyası dahilinde, down sendromluların özel eğitim ve öğretim görebilecekleri bir sınıf/derslik yaptıracak.

Serginin katılımcıları, sosyal medyada da DirenDownlu hash-tagiyle down sendromlulara dayanışma için sergiyle eşgüdümlü kampanya yürütecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DirenDownlu Sergisi Galeri Işık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement