Direniş Karatay Filminin Fragmanı Sosyal Medyada İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Direniş Karatay Filminin Fragmanı Sosyal Medyada İlgi Gördü

Direniş Karatay Filminin Fragmanı Sosyal Medyada İlgi Gördü

Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı ve 'Son Selçuklu Kahramanı' olarak adlandırılan devlet adamı Emir Celaleddin Karatay'ın hayatından bir kesitin özgün bir senaryo ile beyaz perdeye uyarlandığı Direniş Karatay'ın yayınlanan fragmanı, sosyal medyanın gündemine oturdu.

14.02.2018 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı ve 'Son Selçuklu Kahramanı' olarak adlandırılan devlet adamı Emir Celaleddin Karatay'ın hayatından bir kesitin özgün bir senaryo ile beyaz perdeye uyarlandığı Direniş Karatay'ın yayınlanan fragmanı, sosyal medyanın gündemine oturdu. 9 Mart 2018'te izleyici ile buluşmaya hazırlanan filmin savaş ve aksiyon sahneleri şimdiden merak konusu oldu. KTO Karatay Üniversitesinden yapılan açıklamada, "Savaş sahnelerinde bine yakın özel tasarım ok, yay, kılıç, mızrak ve kalkan kullanılan çekimlerin toplam 86 bin metrekare alanda gerçekleştiği belirtilerek, "65 bin metrekare kapalı alanda gerçekleşen stüdyo çekimleri esnasında ise savaş sahneleri için uluslararası standartta 45 kişilik dublör ekibi özel koreografileri ile görev aldı. Bu esnada sette 500 kişinin aynı anda görev alması ile de farklı bir rekora da imza atılmış oldu. Direniş Karatay film platosu, aynı zamanda kurulan ilk Selçuklu platosu olma özelliğinde. Kılıçarslan Köşkü, Sultan Kapısı, Ertaş Kapısı gibi tarihi yerlerin gerçeğe yakın prototiplerinin bulunduğu platonun sokaklarında ise döneme ait kasap, manav, fırıncı, kumaşçı ve benzeri meslek sahiplerinin dükkanları bulunuyor. 2017 Temmuz-Ağustos aylarında çekimleri Konya'da gerçekleşen filmin yapımcısı, aynı zamanda filmin kahramanı Karatay ile de aynı adı taşıyan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi. Türkiye'de ilk kez bir üniversitenin kendi tarihinden yola çıkarak özgün bir hikaye ile izleyiciye aktaracağı filmin hikayesi ve proje tasarımı yazar Selman Kayabaşı'na ait. Senaryosunu Selman Kayabaşı ve Uğur Uzunok'un kaleme aldığı film Selçukların son döneminde geçiyor" denildi. Filmin hikayesi ise söyle:

" Alaaddin Keykubat'ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta oğlu Gıyaseddin geçer. Gıyaseddin babası gibi güçlü karaktere sahip bir devlet adamı değildir. Bu zayıflık Moğolların baskısını ve Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Fakat Moğolların unuttuğu çok önemli bir detay vardır, o da dönemin en önemli devlet adamlarından Emir Celaleddin Karatay'ın varlığıdır. Karatay tüm tecrübe ve gücü ile halkı Moğollara karşı büyük bir direnişe hazırlarken kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Anadolu'nun tüm sessiz kahramanlarını yanına alacaktır. Savaş sahnelerinin güçlü bir drama ile beslendiği filmde, izleyicilere bir kahramanın verdiği bağımsızlık mücadelesi aktarılıyor."

Başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan, Yurdaer Okur, Burcu Özberk, Alperen Duymaz, Nefise Karatay, Bahadır Yenişehirlioğlu, Cahit Kayaoğlu, Ali Buhara Mete gibi isimlerin yer aldığı film, Selçuklu dönemine ait ilk film olma özelliğinde. Filmin yönetmenliğini Selahattin Sancaklı, Genel Danışmanlığını Serdar Akar üstlendi. Filmin kadrosunda ayrıca Nik Xhelilaj, Volkan Keskin, Latif Koru, Ece Yaşar, Kutay Köktürk, Ertuğrul Şakar, Fırat Temir, Yusuf Aytekin gibi isimler de yer alırken, Furkan Palalı da konuk oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Direniş Karatay Filminin Fragmanı Sosyal Medyada İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı
    13:24 Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı

    Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 kişi yaralandı. Minibüs, Kırıkhan-Reyhanlı yolunun Gölbaşı mevkisinde şarampole devrildi. Olayın ardından kaza yerine 112 Acil Sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan 9 tarım işçisi, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

  • Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı
    13:24 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı

    Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında 'Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' eğitimi projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, okullarda personel, öğrenci ve velilere böbrek sağlığı, böbrek hastalıkları, aşırı şeker ve tuz tüketiminin insan sağlığına zararları konusunda eğitimler verilecek. Ayrıca, şeker ve yüksek tansiyon hastalıklarından korunma, doğru beslenme, sağlıklı alışkanlıklar edinme ve sporun hayattaki yeri konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri de yapılacak.

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu
    13:21 Şanlıurfa Siverek'te Silah ve Mühimmat Operasyonu

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde jandarma komutanlığınca yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 adet G-3 piyade tüfeği, 9 adet G-3 piyade tüfeği şarjörü, 1.040 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 2 adet tabanca, ruhsatsız av tüfekleri ve 1 adet gaz el bombası bulundu. Gözaltına alınan şahısların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.

  • İzmit'teki Market Yangınının Hasarı Dron ile Görüntülendi
    13:19 İzmit'teki Market Yangınının Hasarı Dron ile Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında meydana gelen hasar, dron ile görüntülendi. Yangın sonucunda marketteki ürünler tamamen yanarken, çatı çöktü.

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi
    13:18 Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Köyceğiz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Öğrenciler, antik kentteki yapılar hakkında bilgi alarak tarihi bir yolculuk gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çörtük, öğrencilere ve katılımcılara bilgi verdi.


Advertisement