Direnişten Dirilişe 15 Temmuz" Dersi - Son Dakika
Güncel

Direnişten Dirilişe 15 Temmuz" Dersi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinerek, "Bu darbeyi cumhuriyet dönemi darbelerinden ayıran nedir?

08.10.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinerek, "Bu darbeyi cumhuriyet dönemi darbelerinden ayıran nedir? Eğer biz '15 Temmuz'da başımıza gelen felaket o gün oldu ve bir daha olmayacak' diye düşünürsek mutlaka tarihe bir yolculuk yapmamız gerekir. O zihniyeti anlamamız lazım." ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi (AKSEM) dersleri ekim ayı itibarıyla başladı.

AKSEM'in bu haftaki konuğu olan Temurci'nin verdiği "Direnişten Dirilişe 15 Temmuz" konulu derse çok sayıda kişi katıldı.

Temurci, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, "Biz bugün burada konuşuyorsak ve gülen yüzlerle birbirimize bakıyorsak biz 15 Temmuz şehitlerimize çok şey borçluyuz. Bu zafer makam sahiplerinin değil, dava sahiplerinin ve Allah rızası için bu işe başını koyan insanlarındır." değerlendirmesinde bulundu.

Temurci, 15 Temmuz gecesi yaşananları ve tanık olduğu olayları katılımcılarla paylaştı.

İktidar varsa her zaman bir iktidar mücadelesinin de olacağını belirten Temurci, darbelerin sadece Türkiye Cumhuriyeti'nde olmadığını, Selçuklu'da ve Osmanlı'da da darbe yaşandığını vurguladı.

Temurci, "Bu darbeyi cumhuriyet dönemi darbelerinden ayıran nedir? Eğer biz '15 Temmuz'da başımıza gelen felaket o gün oldu ve bir daha olmayacak' diye düşünürsek mutlaka tarihe bir yolculuk yapmamız gerekir. O zihniyeti anlamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Katılımcılara Mustafa Kemal Atatürk'ün anılarını mutlaka okumalarını tavsiye eden Temurci, Terakkiperver Partisi'nin kapatılması sürecini ve Cumhuriyet dönemi darbe ve darbe girişimlerini anlattı.

"Mücadeleye devam"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 2008'de AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili süreci de değerlendirerek, şunları kaydetti:

"Yargıtay ne diyordu? Laikliğe karşı hareketlerin odağı olmuşuz biz. O yıllarda dedelerimiz ne hissediyorsa, biz de aynı şeyleri hissederek konuşuyoruz. Bir mirasın, bir medeniyetin, bir mücadelenin temsilcileriyiz. Onun için bu topraklarda mücadele hiç bitmeyecek. Mücadele bittiği an hayat biter. Bu topraklarda, bu davanın ve inancın mensupları mücadeleye devam edecek."

Temurci, Batı'nın artık benzininin tükendiğini, ekonomik anlamda can çekiştiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bizim coğrafyamız enerjisi bol bir coğrafya, insanı bol bir coğrafya. Bu coğrafya 100 yıl sonra yeniden paylaşılacak. Ama bu coğrafyadaki insanlara verilmek istenmiyor. Onun için Rusya ile Amerika arasında anlaşma olmuş olmamış önemli değil. Onlar burayı almak için, her anlamda almak için geliyorlar. Özgürlük ve demokrasi için değil. Özgürlük ve demokrasi isteselerdi Mısır'da Mursi'ye sahip çıkarlardı. Bunların huyu değişmeyecek. Türkiye'de bu mücadele bitmeyecek. Önümüzde üç tane seçim var. Sadece Türkiye için değil. Sadece 780 bin kilometrekare için bir misyonumuz yok. Bize yüklenen misyon, artık bu coğrafyanın bize yüklediği bir misyondur. Bu misyonun gereğini yapmamız gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Direnişten Dirilişe 15 Temmuz' Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.

  • Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı
    22:50 Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün köprüden uçuruma düştüğü ve alev aldığı iddia ediliyor. Ulaştırma Bakanı, kaza bölgesinde kapsamlı bir soruşturma yapılacağını söyledi.


Advertisement