Dirk Kuyt, '2.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi'ne Katıldı - Son Dakika
Güncel

Dirk Kuyt, '2.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi'ne Katıldı

Dirk Kuyt, \'2.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi\'ne Katıldı

SÜGAV, son yılların en önemli konularından "Beslenme ve Sağlıklı Yaşam" arasındaki ilişkiyi, 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü düzenlediği zirvede masaya yatırdı.

09.05.2014 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV), son yılların en önemli konularından "Beslenme ve Sağlıklı Yaşam" arasındaki ilişkiyi, 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü düzenlediği zirvede masaya yatırdı. Ünlü sunucu Jülide Ateş'in moderatörlüğünde düzenlenen, "Sağlıklı bir yaşam istiyoruz ama nasıl?" başlıklı panele bilim insanları ile Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker'in yanı sıra Fenerbahçeli yıldız sporcu Dirk Kuyt de katıldı.

Fenerbahçeli ünlü futbolcu Dirk Kuyt, beslenme konusunda dikkat çeken ilginç alışkanlıklarını aktarırken, zirvenin katılımcıları ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Panelinde ayrıca; Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'in yanı sıra, Loughborough Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ronald Maughan ve Leeds Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Edward Blundell, uluslararası camiada yapılan son dönem çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Tıp Komisyonu tarafından kurulan Sporda Beslenme grubunun başkanlığını yapan, UK Sport, UK Athletics, İngiltere Futbol Federasyonu, FIFA, İrlanda Spor Konseyi ve daha pek çok spor kurumuna danışmanlık yapmaya devam eden Profesör Ronald Maughan ise konuşmasında, fiziksel aktivitenin sağlıklı bir yaşamda oynadığı role ilişkin çarpıcı örnekler verdi.

T.C Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katılımlarıyla gerçekleşen zirvede, bu yıl ilk kez düzenlenen Sabri Ülker Bilim Ödülü'nün kazananı Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu da ödülünü aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dirk Kuyt, '2.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement