Diş Hekimi Adayları "Beyaz Önlük" Giydi - Son Dakika
Kültür Sanat

Diş Hekimi Adayları "Beyaz Önlük" Giydi

Diş Hekimi Adayları "Beyaz Önlük" Giydi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde "Beyaz önlük" töreni düzenlendi.

22.11.2016 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi (TÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde "Beyaz önlük" töreni düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, tüm diş hekimlerinin 22 Kasım Diş Hekimleri Günü'nü kutladı.

Diş Hekimliği Fakültesinin yeni kurulmasına rağmen geçmişi eskiye dayanan TÜ kültürünün bir parçası olacağını ifade eden Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Sizler mesleğinizi hocalarımızdan en iyi şekilde öğrenerek mezun olacaksınız. Sizin enstrümanınız yaratılanların en şereflisi olan insandır. Bir insanın sızısını dindirmek, bir derdine çare bulmak her türlü para, her türlü menfaatten daha önemlidir. Her zaman daha yüksek idealleriniz olsun.

Bu işi çıkar, para ve mevki için asla düşünmeyin. Bir insanın sızısını dindirdiğinizde bu sizi yücelttiği gibi ailenizi ve hocalarınızı da yüceltecektir. Bu uğurda bu amaçla çalışmanızı dilerim."

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir de beyaz önlüğün hekimliği temsil ettiğini ifade ederek, öğrencilerine beyaz önlüğü kirletmeyeceklerine inancının tam olduğunu söyledi.

Fakülte öğrencilerinden Halis Ozan Ünal da, aileri ve öğretim üyelerine kendilerine verdikleri emekler için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu fakülteye birincilikle giren Ünal'a önlüğünü giydirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Yekta Saraç'ın gönderdiği tebrik mektubunu verdi.

Ardından tüm öğrenciler beyaz önlüklerini giydi.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Süleyman Lale, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Diş Hekimi Adayları 'Beyaz Önlük' Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement