"Dış Ticaret Açığının Kapanmasına Yardımcı Olacağız" - Son Dakika
Yerel

"Dış Ticaret Açığının Kapanmasına Yardımcı Olacağız"

Posco Assan TST Çelik Sanayi A.Ş.Genel Müdürü Jong Won Kwon, "Yapacağımız üretimlerle Türkiye'nin dış ticaret açığının kapanmasına yardımcı olacağız" dedi.

04.10.2012 16:20  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Posco Assan TST Çelik Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Jong Won Kwon, "Yapacağımız üretimlerle Türkiye'nin dış ticaret açığının kapanmasına yardımcı olacağız" dedi.

Kocaeli'de geçen yıl temeli atılan Posco Assan TST Çelik Sanayi A.Ş'nin, çelik soğuk haddeleme tesisinin devam eden inşaatında basın mensuplarını bilgilendiren Kwon, Türkiye'de paslanmaz çelik arzının 360 bin ton olduğunu belirterek, Türkiye'de paslanmaz çelik üreten fabrikaların, üretim kapasitesinin sınırlı olduğunu söyledi.

Kwon, Kore'deki sıkıntılı dönemde, Posco şirketinin kurulduğunu belirterek, gelinen bu süreçte dünyanın en iyi çelik fabrikalarından biri haline geldiğini kaydetti. Posco'nun şu ana kadar farklı birçok ülkede başarılı işler yaptığını dile getiren Kwon, Kocaeli'de kurulan Posco Assan TST çelik fabrikasıyla da Türkiye'de başarılı işler yapacaklarına inandığını ifade etti.

Posco Assan TST'nin gelecek yılın mayıs ayında hizmete hazır hale getirmeyi planladıklarını bildiren Kwon, "Fabrika, 169 bin 960 metrekarelik bir alana kuruldu. Kapalı alan ise 80 bin 600 metrekare. Fabrikada, 500-700 kişi doğrudan fabrika çalışanı, 200-280 kişi ise diğer firma çalışanlarından olacak. Çalışan Türk personelimizin yüzde 22'si de Alikahya bölgesindendir. Ayrıca Kore gazisi olan kişilerin yakınlarına da istihdamda öncelik sağlayacağız. Türk askeri, Kore Savaşı'nda Kore halkı için savaştı. Koreliler, Türk halkının kendileri için yaptığı iyilikleri unutmadı" dedi.

Üretim kapasitesinin yıllık 200 bin ton olacağını anlatan Kwon, Türkiye'deki paslanmaz çelik ihtiyacının fazla olması dolayısıyla üretimlerini ikinci etapta 500 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

-"Çevreye saygılı olacağız"

Kwon, üretim yaparken çevreye saygılı olacaklarını dile getirerek, çevrenin korunması için gerekli önlemleri de alacaklarını özellikle vurgulamak istediğini kaydetti.

Soğuk hadde ürünlerinin yurt içinden tedarik süresinin yurt dışından ithal edilmesine oranla bir ay daha kısalacağına dikkati çeken Kown, "Bu anlamda Posco Assan TST olarak, yapacağımız üretimlerle Türkiye'nin dış ticaret açığının kapanmasına da yardımcı olacağız" şeklinde konuştu.

Bazı Avrupa firmalarının Türkiye'de fabrika kurmalarından rahatsız olduğunu belirten Kwon, kurdukları fabrika ile Türkiye'deki piyasada yer alacakları için mutlu olduklarını bildirdi.

Kwon, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde, hem ekonomik hem de politik olarak güçlü bir yerde olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye, ekonomik ve politik anlamda böyle devam ederse Osmanlı İmparatorluğu'ndaki parlak dönemi tekrar yaşayacaktır" ifadesini kullandı.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Dış Ticaret Açığının Kapanmasına Yardımcı Olacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement