Dışarıda Eylem İçeride Voleybol - Son Dakika
Güncel

Dışarıda Eylem İçeride Voleybol

Dışarıda Eylem İçeride Voleybol

TEKSİF üyeleri, örgütlenme çalışmalarına firma temsilcilerinin engel olduğunu ileri sürerek fabrika önünde eylem yaptı.

21.12.2011 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) üyeleri, Afyonkarahisar'da Hera Tekstil Fabrikası'nda yürütülen örgütlenme çalışmalarına firma temsilcilerinin engel olduğunu ileri sürerek fabrika önünde eylem yaptı. Eyleme, fabrikada çalışan bir grup işçi de destek verdi. Sendika üyeleri, basın açıklaması sırasında fabrikada voleybol oynayan diğer işçilerle tartıştı.

TEKSİF üyesi bir grup, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet yürüten Hera Tekstil Fabrikası'nda yapılan örgütlenme çalışmalarının engellendiğini gerekçe göstererek eylem yaptı. Eyleme, TEKSİF Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu, Türk İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, KESK İl Temsilcisi Ömer Akyıldız ile çeşitli sendika üyeleri katıldı. Saat 13.00 sıralarında fabrikaya gelen eylemciler, içeri girmek istedi. Fabrika görevlileri, sendika üyelerini içeriye almadı. Fabrikanın bahçe kapısı önünde slogan atan grup, tepkilerini dile getirdi. Eyleme, fabrikada çalışan bir grup işçi de destek verdi.

TEKSİF Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu geçen Haziran ayından bu yana Hera Tekstil'de örgütlenme mücadelesi sürdürdüklerini, ancak firma yetkililerinin kendilerini engellemeye çalıştığını belirtti.

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise sendika olarak hiçbir partinin yanında ya da karşısında olmadıklarını, örgütlenmenin yasal bir hak olduğunu kaydetti. Uslu'nun konuşması sırasında, fabrikadaki bir kısım işçinin yüksek sesle voleybol oynaması, Uslu ve diğer sendikacıların tepkisini çekti. KESK İl Temsilcisi Ömer Akyıldız açıklamanın ardından bahçe içindeki işçilere, tel örgülerin arasından karanfil verdi. Eylem, sendika üyeleri ile işçilerin tel örgüler arasından tokalaşması ve birbirilerini alkışlamasıyla sona erdi. - Afyon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışarıda Eylem İçeride Voleybol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement