Discovery Channel, Kendi Şovlarını Oyunlaştıracak Stüdyosunu Kurmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Teknoloji

Discovery Channel, Kendi Şovlarını Oyunlaştıracak Stüdyosunu Kurmaya Hazırlanıyor

Discovery Channel, Kendi Şovlarını Oyunlaştıracak Stüdyosunu Kurmaya Hazırlanıyor

Belgesel ve ilgi çekici televizyon programlarıyla tanıdığımız Discovery Channel'ın ana şirketi Discovery Inc., oyun sektörüne girmeye hazırlanıyor. Buna göre şirket, kendi kanallarındaki programların oyunlarını hazırlayacak.

03.06.2019 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl, Netflix, Google ve film yapım şirketi Bad Robot gibi firmalar, hızla büyüyen oyun pazarını karşılamak için oyun geliştirme ve dağıtma yolunda ilerlemeye başladı. Discovery Channel ve Animal Planet'in sahibi olan Discovery Inc. ise bu harekete katılan bir sonraki büyük isim oldu.

 <a class='keyword-sd' href='/discovery-channel/' title='Discovery Channel'>Discovery Channel</a>, Kendi Şovlarını Oyunlaştıracak Stüdyosunu Kurmaya Hazırlanıyor

Discovery Games Studios, bilgisayar, konsol ve mobil platformlar için sahip olduğu ürünlerin ve yapımların oyunlarını geliştirecek, lisanslayacak ve dağıtacak. Bu yapımlar, Discovery Channel, Animal Planet, HGTV ve TLC dahil olmak üzere şirketin televizyon ağları listesinden çekilecek.

Discovery, yapımlarını daha önce bazı geliştiricilere lisanslayarak Scientifically Proven's Man Vs. Wild oyunu ve Liquid Dragon Studios'un Deadliest Catch: Alaskan Storm'u gibi ürünler ortaya koymuştu. Ancak Discovery, oyun lisanslarının geliştirilmesini şirket içinde sürdürmeye karar verdi.

Discovery, hedeflerine ulaşmak için, video oyunu endüstrisinin önde gelen isimleri Ubisoft, Jam City, Playway Games, Code Horizon Studios ve Gamaga ile ortaklık kurdu. Bu ortaklıklar sayesinde yeni oyun stüdyosu, Discovery'deki popüler TV programlarından 12 adet yeni oyun çıkarma hazırlığında.

Şu anda PC platformunda yayınlanan Code Horizon's Gold Rush: The Game dışında Naked and Afraid and Moonshiners gibi yapımların da oyunu hazırlanıyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Discovery Channel, Kendi Şovlarını Oyunlaştıracak Stüdyosunu Kurmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement