Çavuşoğlu, ABD ile Varılan Münbiç Anlaşmasını Açıkladı: YPG Çıkacaktı - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu, ABD ile Varılan Münbiç Anlaşmasını Açıkladı: YPG Çıkacaktı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tillerson'ın görevden alınmasının ardından merak edilen Münbiç anlaşmasının detaylarını açıkladı: YPG çıkacaktı, Türkiye ile ABD buna nezaret edecekti.

20.03.2018 15:01  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de Dışişleri Bakanı Tillerson'ın görevden ayrılması ile birlikte merak edilen Menbiç anlaşmasının detaylarını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. Çavuşoğlu açıklamasında "Dün toplansaydık YPG Münbiç'ten çıkacak, Türkiye ile ABD buna nezaret edecekti" dedi.

"SİVİLLER MEMNUN, ABD NEDEN RAHATSIZLIK DUYUYOR?"

Zeytin Dalı harekâtına yönelik suçlamaları eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Siviller harekâttan çok memnunken ABD ve diğer bazı ülkeler neden rahatsızlık duyuyor? ABD rahatsız çünkü YPG'den medet umuyor. Dün toplansaydık YPG Münbiç'ten çıkacak, Türkiye ile ABD buna nezaret edecekti. Tillerson ile bugün de görüşeceğim" diye konuştu.

"YAĞMALAMA VE İNSANLIK DIŞI MUAMELEYE MÜSAADE ETMEYİZ"

Bakan Çavuşoğlu Afrin'le ilgili yaptığı açıklamasının devamında da "Yağmalama veya insanlık dışı muamele konusunda hassasız, bunlara müsaade etmeyiz." dedi.

"RUM TARAFININ TEK TARAFLI ÇALIŞMALARINA İZİN VERMEYİZ"

Çavuşoğlu ayrıca, "Rum tarafının hidrokarbon çalışmalarını durdurması gerekiyor. Bu tür tek taraflı çalışmalarına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, ABD ile Varılan Münbiç Anlaşmasını Açıkladı: YPG Çıkacaktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu, ABD ile Varılan Münbiç Anlaşmasını Açıkladı: YPG Çıkacaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement