Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Ukrayna’nın egemenliğine ve Kırım da dahil olmak üzere toprak bütünlüğüne tam destek veriyoruz” dedi.

06.12.2018 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Ukrayna'nın egemenliğine ve Kırım da dahil olmak üzere toprak bütünlüğüne tam destek veriyoruz" dedi.

İtalya'nın başkenti Milano'da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 25. Bakanlar Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölgesel konular hakkında açıklamalarda bulundu. Bazı meselelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemlerde yaşanan Kerç krizini hatırlatarak, uluslararası yasalara saygı duyulması gerektiğini belirtti. Bölgedeki tansiyonun bir an önce düşmesi gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Biz Ukrayna'nın egemenliğine ve Kırım da dahil olmak üzere toprak bütünlüğüne tam destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki bir diğer mesele olan Abhazya ve Güney Osetya sorununa değinen Çavuşoğlu, "Dağlık Karabağ, Abhazya ve Güney Osetya gibi yerlerdeki dondurulmuş ihtilafın çözülmesi gerekir. Bizim takip etmemiz gereken ilke ise uluslararası yasalar ve devletlerin toprak bütünlüğüne saygı duyma olmalıdır" dedi.

"Türkiye terörle mücadele savaşının en ön safında yer alıyor"

Ayrımcılığa, teröre, ırkçılığa karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye bu savaşın ön saflarında yer alıyor ve dostlarından da daha iyi bir işbirliği bekliyor" şeklinde konuştu.

Terörizmin doğasının değiştiğini belirterek FETÖ'nün de bir terör örgütü olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, FETÖ ile bağlantılı olan kişiler ve grupların kendilerine sivil toplum aktivistleri süsü vererek kurumlara zarar verdiğini aktardı. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amasya'da Mercimek Yüklü Tırda 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı
    18:37 Amasya'da Mercimek Yüklü Tırda 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı

    Amasya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında yol kontrol noktasında mercimek yüklü tırı durdurdu. Yapılan kontrolde tırın dorsesine gizlenmiş Afganistan uyruklu 40 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Gözaltına alınan sürücünün emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor
    18:35 Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, hizmet çantaları boş, projeleri olmayan ve anketlerde geride kalan adayların sadece iftira attıklarını belirtti. Tütüncü, Serik ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap ederek, trafik ve ulaşım sorunlarını çözecek projelerle göreve talip olduklarını vurguladı. Ayrıca, tapu ve imar problemlerini çözmek, tarımsal üretimi desteklemek ve özgürlükleri artırmak için çalışacaklarını söyledi.

  • MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi
    18:33 MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi

    MHP MYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için vatandaşlardan destek istedi. Kayrıcı, İskilip'in eksiklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve halka yalan söylemeyeceklerini belirtti. MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve MHP İskilip İlçe Başkanı Mehmet Aktaş da Sağlam için destek istedi.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: 'Türkiye'de hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet etmeye devam edeceğiz'
    18:32 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: 'Türkiye'de hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet etmeye devam edeceğiz'

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tonya ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her ilçesine hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, yapılan ve yapılması planlanan yollar hakkında bilgi verirken, kamu yatırımlarının durdurulmadığını vurguladı. Ayrıca, seçimde adaylarına destek isteyen Uraloğlu, hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı
    18:31 Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma çerçevesinde iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Köksal ifadesinde, para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını ve kampanyaya bağışta bulunmadığını belirtti.


Advertisement