Dışişleri Bakanlığı'ndan Danimarka'daki Kuran ve Türk bayrağı saldırılarına büyük tepki! - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlığı'ndan Danimarka'daki Kuran ve Türk bayrağı saldırılarına büyük tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yönelik yapılan saldırıya ilişkin duyuru yaptı. Duyuruda, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı Bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verildi.

25.03.2023 14:03  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yönelik çirkin saldırıya ilişkin ilgili açıklama yaptı.

"AŞAĞILIK SALDIRIYI LANETLİYORUZ"

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Danimarka'da dün (24 Mart) akşamüstü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı Bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.

"GEÇMİŞTEN DERS ALINMADIĞI BİR KEZ DAHA GÖSTERİLDİ"

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında gerçekleştirilen bu eylem, İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığının Avrupa'da her geçen gün daha da endişe verici seviyelere ulaştığını ve geçmişten ders alınmadığını bir kez daha açıkça göstermiştir. Bu eylemi en güçlü şekilde kınadığımız ve protesto ettiğimiz Danimarka makamlarına bildirilmiştir.

DANİMARKA MAKAMLARINA ÇAĞRI

Danimarka makamlarını, bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya, toplumsal huzuru, barış içinde bir arada yaşama kültürünü hedef alan bu tür provokasyonların önlenmesi amacıyla somut tedbirler almaya çağırıyoruz.

Dışişleri Bakanlığı: 'Danimarka'da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde...
Dışişleri Bakanlığı\'ndan Danimarka\'daki Kuran ve Türk bayrağı saldırılarına büyük tepki!
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlığı'ndan Danimarka'daki Kuran ve Türk bayrağı saldırılarına büyük tepki! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Serkan Basar: Danimarka büyükelçisini postala bir iki ticari anlaşmaya takoz köy o zaman öpeyim anlından yoksa kınama mınama hikaye hepsi kınasan ne olur kim takıyor varmı takan?? 51 8 Yanıtla Kara Cahil: Sende çık çağır basını, 2 tane incili misilleme gereği yak. Bakayım ne oluyor, arayada 1 Tevrat sikistir. 2 14
  • Mehmet Aydın: O kadarda NATO onayını kaldırdık yinemi olmadı Ulan hep bizmi geri vitese atacaz 6 28 Yanıtla
  • Bülent Yalvaç: Rabbim İslam düşman larını Kahhar ismi ile Kahrı perişan eylesin 25 2 Yanıtla

Advertisement