Dışişleri Bakanlığı'ndan 10 ülkenin büyükelçisine Kavala isyanı: Hadsiz açıklama kabul edilemez - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlığı'ndan 10 ülkenin büyükelçisine Kavala isyanı: Hadsiz açıklama kabul edilemez

ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 ülkenin Ankara büyükelçisi, Osman Kavala'ya ilişkin açıklamaları nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Sosyal medya üzerinden yapılan ve bağımsız yargı tarafından yürütülen hukuki bir süreçle ilgili bu hadsiz açıklamanın kabul edilemez olduğu, hukuki süreçlerin siyasallaştırılmasına ve Türk yargısına baskı yapmaya yeltenen bu açıklamanın reddedildiği iletilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

19.10.2021 11:31  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara büyükelçileri, Osman Kavala'nın yargılandığı davayla ilgili açıklamaları dolayısıyla Bakanlığa çağrılmıştı.

KAVALA'NIN SERBEST KALMASINI İSTEDİLER

Adı geçen büyükelçilikler, sosyal medya hesaplarından, Osman Kavala hakkında devam eden davanın, Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürdüğünü ileri sürerek, Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

BAKANLIK'TAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Büyükelçiler bugün bakanlık binasına gitti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ülkemizde devam eden bir davayla ilgili olarak, diplomatik teamüllere aykırı bir şekilde dün akşam ortak bir açıklama yayımlayan Ankara'daki bir grup Büyükelçi bu sabah Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştır.

"KABUL EDİLEMEZ"

Bu ülkelerin Büyükelçileri/Maslahatgüzarlarına, sosyal medya üzerinden yapılan ve bağımsız yargı tarafından yürütülen hukuki bir süreçle ilgili bu hadsiz açıklamanın kabul edilemez olduğu, hukuki süreçlerin siyasallaştırılmasına ve Türk yargısına baskı yapmaya yeltenen bu açıklamanın reddedildiği, söz konusu açıklamanın Büyükelçilerin savunduğunu iddia ettikleri hukukun üstünlüğü, demokrasi ve yargı bağımsızlığına da aykırı olduğu iletilmiştir.

Adı geçenlere, Anayasamızda da kayıtlı olduğu üzere, Türkiye'nin insan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devleti olduğu vurgulanmış ve Türk yargısının bu tür sorumsuz açıklamalardan etkilenmeyeceği hatırlatılmıştır.

"GÖREVLERİNİN SORUMLULUKLARI İÇERİSİNDE KALMA KONUSUNDA UYARILDILAR"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, bazı ülkelere yönelik verdiği ve yıllardır uygulanmayan kararlarını görmezden gelenlerin, sadece Türkiye ile ilgili davalara odaklanmalarının ve özellikle Kavala davasını sürekli ve ısrarla gündemde tutmaya çalışmalarının samimiyetsiz ve çifte standartlı bir yaklaşım olduğuna dikkat çekilmiş, Büyükelçiler/Maslahatgüzarlar Viyana Sözleşmesi kapsamında görevlerinin sorumlulukları içerisinde kalma konusunda uyarılmışlardır."

Dışişleri Bakanlığı\'ndan 10 ülkenin büyükelçisine Kavala isyanı: Hadsiz açıklama kabul edilemez

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlığı'ndan 10 ülkenin büyükelçisine Kavala isyanı: Hadsiz açıklama kabul edilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mahir Tunç: köpekler havlamış kemiği görünce 8 4 Yanıtla
  • Kırklareli Jandarma Komutanlığı Motosiklet Sürücülerine Güvenli Trafik Eğitimi Verdi
    09:28 Kırklareli Jandarma Komutanlığı Motosiklet Sürücülerine Güvenli Trafik Eğitimi Verdi

    Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde trafik uygulama noktalarında motosiklet sürücülerine yönelik denetim yaparak, evrak kontrolü ve genel trafik kuralları, hatalı sollama, şerit ihlali, takip mesafesi gibi konularda bilgilendirme yaptı. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceği açıklandı.

  • Kocaeli Valiliği, 'Gönülden Gönüle' Projesiyle 73 Aileyi Ziyaret Etti
    09:28 Kocaeli Valiliği, 'Gönülden Gönüle' Projesiyle 73 Aileyi Ziyaret Etti

    Kocaeli Valiliği tarafından yürütülen 'Gönülden Gönüle' projesi kapsamında Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz öncülüğünde 73 aile ziyaret edildi. Şehit yakınları, gaziler, yaşlılar, engelliler, öksüz ve yetimler ile ihtiyaç sahibi ailelerin ziyaret edildiği proje kapsamında ailelerin ihtiyaçları incelendi ve talepleri dinlendi. Ziyaretler sırasında çocuklara hediyeler verildi.

  • İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, her gün 3 binin üzerinde kişiyi iftarda buluşturuyor
    09:27 İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, her gün 3 binin üzerinde kişiyi iftarda buluşturuyor

    İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İzmir ve Manisa'da kurduğu iftar sofralarıyla her gün 3 binden fazla kişiyi ağırlıyor. Bölge Müdürü Tahir Emre Can, bu yıl 81 ilde ramazan ayı boyunca iftar sofraları kurduklarını belirterek, hedeflerinin 100 bin kişiye iftar vermek olduğunu söyledi. Can, tüm vakıflara, hayırseverlere ve emeği geçenlere teşekkür etti ve tüm Müslümanların Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı kutladı.

  • Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, vatandaşlarla iftar yaptı
    09:23 Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, vatandaşlarla iftar yaptı

    Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen bir programda vatandaşlarla iftar yaparak ramazan ayının güzel ruhunu yaşatanlara teşekkür etti. Bulut, Kırklareli'nin hak ettiği hizmete kavuşması için vatandaşlardan destek istedi ve geleceğe sahip çıkacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan ve vatandaşlar da katıldı.

  • DOSTEM'de Düz Dikiş Makineci Eğitimi Tamamlandı
    09:22 DOSTEM'de Düz Dikiş Makineci Eğitimi Tamamlandı

    Denizli OSB Mesleki Eğitim Merkezi'nde (DOSTEM) düzenlenen Düz Dikiş Makineci Eğitimi tamamlandı. 13 kadın kursiyer, 40 günlük eğitimin ardından sertifikalarını aldı. Kursiyerlerden 11'i Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmalarda istihdam edildi. Yeni kurs için kayıtlar 1 Nisan'da başlayacak.

  • Adıyaman Belediyesi Yeni Bina İnşaatına Başladı
    09:22 Adıyaman Belediyesi Yeni Bina İnşaatına Başladı

    Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde yıkılan belediye binasının yerine yapılacak olan yeni belediye binası inşaatı çalışmalarına başladı. Yeni bina, Sümerevler Mahallesi'nde bulunan eski Su İşleri Müdürlüğü'nün yerinde planlanmaktadır.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman'dan Seçim Öncesi Mesaj
    09:21 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman'dan Seçim Öncesi Mesaj

    AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, yarın gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Bilecik'in tüm hemşehrilerine bir mesaj yayımladı. Yaman, seçimin sadece bir adayın seçilmesi olmadığını vurgulayarak, Bilecik'in geleceğinin şekillenmesi için birlikte hareket etme çağrısı yaptı. Yaman, 70 gündür sahada halkın sorunlarını dinleyerek projelerini şekillendirdiklerini ve Bilecik'i yarınlara taşımak için hazır olduklarını belirtti.

  • Asrın felaketinin haritadan sildiği Antakya'da adeta yeni bir şehir kuruldu
    09:21 Asrın felaketinin haritadan sildiği Antakya'da adeta yeni bir şehir kuruldu

    Depremin yerle bir ettiği Hatay'ın Antakya ilçesinde TOKİ konutlarının her geçen gün yükselmesiyle birlikte ortaya adeta yeni bir şehir çıktı. Hatay'da yapımı tamamlanan konutlar 6 Şubat tarihi itibariyle vatandaşlara dağıtılmaya başlanmıştı. Depremin haritadan yok ettiği Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında afet konutlarının yapımına başlanmıştı. Gülderen Mahallesi'nde inşa edilen yaklaşık 7 bin konuttan yapımı tamamlananların sahipleri kurayla belirlenmeye başlamıştı. Yeni bir şehir olarak ortaya çıkan Gülderen deprem konutlarının ihtişamı dron ile havadan görüntülendi. Ahmet ve Hatice Doğru çifti, yeni evlerinin bulunduğu Gülderen konutlarını gezdi ve mutluluklarını dile getirdi.

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı, güreş sporcularına malzeme desteği sağladı
    09:19 Gençlik ve Spor Bakanlığı, güreş sporcularına malzeme desteği sağladı

    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen spor malzemeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş tarafından 16 güreş sporcusu ve 2 antrenöre dağıtıldı. Keleş, sporculara verilen desteklerle geleceğin sporcularını yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi Buldanlı Çiftçilere Tarımsal Makineler Teslim Etti
    09:18 Denizli Büyükşehir Belediyesi Buldanlı Çiftçilere Tarımsal Makineler Teslim Etti

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan Ziraat Odasına beş adet tarımsal makine teslim etti. Makineler, Buldanlı çiftçilerin tarımsal üretiminde kullanılacak.

  • Arnavutköy Kent Lokantası'na AK Parti afişi yerleştirildi
    09:14 Arnavutköy Kent Lokantası'na AK Parti afişi yerleştirildi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutköy mitingi öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 28 Mart'ta açtığı Kent Lokantası'nın önüne AK Parti'nin adayı Murat Kurum'un afişi yerleştirildi. CHP PM üyesi Cem Aydın, afişin kapatılmasını eleştirerek, 'O küçümsediğiniz kent lokantalarına yenileceksiniz' dedi.


Advertisement