Disk Genel Başkanı Beko Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Disk Genel Başkanı Beko Açıklaması

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, kıdem tazminatına ilişkin, "Bizim için bir yük değil, haktır.

17.06.2017 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, kıdem tazminatına ilişkin, "Bizim için bir yük değil, haktır. Kıdem tazminatı olmayan işçinin, iş güvencesi olmaz. Bu bizim son kalemizdir." dedi.

Beko, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15-16 Haziran İşçi Direnişi" konulu panelde yaptığı konuşmada, 100 yıllık kıdem tazminatının işverenler için yük olarak görüldüğünü söyledi.

Kıdem tazminatıyla ilgili tartışmaları hatırlatan Beko, "Bizim için bir yük değil, haktır. Kıdem tazminatı olmayan işçinin, iş güvencesi olmaz. Bu bizim son kalemizdir. Eğer biz bu son kalemizi teslim edersek, önce bizim çocuklarımızın ve torunlarımızın kesinlikle o iş yerlerinde, iş güvencesi olmaz. Dolaysıyla biz 15 milyon işçi kardeşimiz; DİSK, Türk-İş, Hak-İş tarihi bir görev bizi bekliyor. Biz yerine getirmek zorundayız. Bedeli ne olursa olsun. Grevse grev, direnişse direniş, yürüyüşse yürüyüş." diye konuştu.

Beko, geçen sene iş güvenliği sağlanmadığı için 2 bine yakın işçinin hayatını kaybettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunların 56'sı çocuk. 4857 sayılı yasaya baktığımızda der ki; 'Çocuklar fiilen, fiziken hazır değillerse riskli ve tehlikeli iş yerlerinde çalıştırılamazlar'. Kim çalıştırıyorsa suç işliyordur. Bunları kim çalıştırıyor. Tarlalarda, inşaatlarda, sanayi sitelerinde çalışan 13-14 yaşındaki çocukları görmüyor musunuz? O zaman birinci derecede siz sorumlusunuz ve suçlusunuz. Yani öyle bir toplum olduk ki. Soma'dan, Ermenek'ten, Isparta'dan ders almadık. ya olacak iş değil. Yani bizde bir akıl tutulması var. Dolayısıyla siyasal iktidara karşı toplumsal muhalefetin içerisine demokrasi gücü verenlerin, mutlaka artık ayağa kalkması lazım. Adalet halkın ekmeğidir, işçilerin geleceğidir."

Panele, DİSK Genel Koordinatörü Hakan Koçak ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Disk Genel Başkanı Beko Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement