Ditib Gönüllülerine 'Kurban' Semineri - Son Dakika
Güncel

Ditib Gönüllülerine 'Kurban' Semineri

Ditib Gönüllülerine \'Kurban\' Semineri

TDV'nin bu yıl "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" sloganıyla gerçekleştireceği organizasyonda görev alacak gönüllüler, Almanya'nın Köln kentindeki DİTİB Genel Merkezinde gerçekleştirilen seminerle bilgilendirildi.

06.08.2018 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TDV'nin bu yıl "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" sloganıyla gerçekleştireceği organizasyonda görev alacak gönüllüler, Almanya'nın Köln kentindeki DİTİB Genel Merkezinde gerçekleştirilen seminerle bilgilendirildi. DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek, Almanya'dan DİTİB aracılığıyla 26 farklı ülkeye gidecek kurban gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım işleminin gerçekleştirileceğini ifade etti. Gönüllülerin hiçbir karşılık beklemeden yardımseverlik duygusu ve inancıyla bu faaliyete katıldığını belirten Dilek, şunları söyledi:

'BU, KARIN DOYURMA MESELESİ DEĞİL'

"Bu farklı ülkelerde bulunan kardeşlerimizle gönül bağı kurduğumuz bir organizasyondur. Kurulan köprü, uluslararası bir düzeye ulaştı. Dünyanın her yerinde bizlerden şefkat bekleyen insanlar, topluluklar var, kardeşlerimiz var. Kurban kampanyası sadece bir karın doyurma meselesi değil, bir iyilik hareketidir, sahiplenme, kol kanat germedir. Biz her yıl daha çok sayıda yıkık gönüllü insana ulaşmanın hazzını yaşıyoruz. Bizim taşıdığımız her bir emanet sizlerin emaneti, kardeşlerimizin gayretlerinin bereketidir, sonucudur. TDV genel olarak 145 ülkenin 436 bölgesinde, gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirecek."

TDV Avrupa Kurban Koordinatörü Selman Aktaş da Arakan, Pakistan, Çad, Bangladeş Nijerya, Sri Lanka, Malezya, Nepal, Ruanda, Tayland, Bolivya gibi dünyanın pek çok yerinde gerçekleştirilecek organizasyonun eksiksiz yapılabilmesi için katılımcılara teknik bilgiler verdi. Kurbanlıkların seçimi, kesimi ve dağıtımı hakkında sunum yapan Aktaş, kurban emanetlerinin mağdur ve mazlumlara bizzat gönüllü ile görevliler nezaretinde ulaşacağını ifade etti.

AA

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Ditib Gönüllülerine 'Kurban' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement