Divriği'de Çukuröz Köyü Meydanı'na Şehit Yüzbaşı Aydın'ın Adı Verildi - Son Dakika
Yerel

Divriği'de Çukuröz Köyü Meydanı'na Şehit Yüzbaşı Aydın'ın Adı Verildi

Divriği ilçesinde Çukuröz Köyü Meydanı'na geçen yıl Afganistan'ın Kabil kentinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan yüzbaşı İlker Aydın'ın adı verildi.

09.12.2013 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Divriği ilçesinde Çukuröz Köyü Meydanı'na geçen yıl Afganistan'ın Kabil kentinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan yüzbaşı İlker Aydın'ın adı verildi.

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Çukuröz köyünde kaymakamlık tarafından yürütülen meydan düzenlemesi çalışmalarını inceledi. Şehit Aydın'ı rahmet ve şükranla andıklarını belirten Kaya, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, şehitlerin 75 milyonun yüreğinde ve dualarında her zaman yer aldığını söyledi.

Yüzbaşı Aydın anısına ilçede çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden kaya, Divriği'deki Selavattepe İlköğretim Okulu'na ve ilçe merkezindeki çocuk parkına şehidin adının verildiğini belirtti.

Köy meydanına da düzenlemenin ardından şehidin adının verildiğini aktaran Kaya, "Şehitlerimizin isimlerini yaşatmanın vazifemiz olduğu bilincindeyiz ve bu husustaki çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Bu vesileyle, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, şehidimizin ailesine ve milletimize sabır diliyorum" dedi.

Meydanın açılışının gelecek yıl yapılmasının planlandığını dile getiren Kaya, daha sonra Şehit Yüzbaşı İlker Aydın'ın köyde yaşayan annesi Güldeste ve babası Nebi Aydın'ı ziyaret etti. Şehidin ailesi, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Kaya'nın eşi Zeynep Kaya, şehit ailesine çeşitli hediyeler verdi.

Kaya'ya incelemeleri sırasında İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erhan Erdoğan, Belediye Başkanı Hakan Gök ve Emniyet Müdürü Musa Karslı eşlik etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Divriği'de Çukuröz Köyü Meydanı'na Şehit Yüzbaşı Aydın'ın Adı Verildi - Son Dakika


Advertisement