Diyabet Mükemmeliyet Ödülü Sahibini Buldu! - Son Dakika
Güncel

Diyabet Mükemmeliyet Ödülü Sahibini Buldu!

Diyabet Mükemmeliyet Ödülü Sahibini Buldu!

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimi sonrasında Doktora eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamlayarak Doçentlik ve Profesörlük unvanlarını aldı.

03.10.2018 15:23  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hotamışlıgil'in buluşları çok sayıda ilaç geliştirme programının temelini oluşturdu. Harvard Üniversitesi'nden Profesörlük unvanını 41 yaşında alan Prof. Dr. Hotamışlıgil, bugüne kadar diyabet, obezite ve kalp sağlığı alanında sayısız çalışmaya imza attı. Hotamışlıgil, 150'nin üzerinde makale, 25.000'in üzerinde atıf, 10'dan fazla patent ile sonuçlanan çalışmaları ile tüm dünyayı etkileyen bir bilim adamı olarak tanınıyor. Prof. Hotamışlıgil, Ocak 2013'ten bu yana Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi.

Kadir Has Üniversitesi Rektör Vekili Sondan Durukanoğlu Feyiz, "Hayatını, bu hastalıkların önlenmesi ve tedavisine adayan, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ile birlikte çalışmak bize gurur veriyor. Kendisi, fikirleri, vizyonu ve çalışma disiplini ile hem biz akademisyenlere hem de öğrencilere örnek oluyor. Gerek tıp dünyasına katkılarından gerekse de aldığı ödülden dolayı kendisini yürekten kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Diyabet Mükemmeliyet Ödülü Sahibini Buldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement