Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ABD'de - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ABD'de

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş'ın konuşması Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ABD'de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş Washington, Virginia ve Maryland eyaletlerinde yaşayan Türk toplumu ile bir araya geldiProf. Dr. Erbaş: "Bizler bir kimlik taşıyoruz.

13.01.2018 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş'ın konuşması

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ABD'de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş Washington, Virginia ve Maryland eyaletlerinde yaşayan Türk toplumu ile bir araya geldi

Prof. Dr. Erbaş:

"Bizler bir kimlik taşıyoruz. İsmimiz Ayşe, Ahmet, Mehmet, Emine vs. bu isimler bizim kimliğimizdir. Onun için her şeyimizle duruşumuzla, hal ve hareketlerimizle, komşuluk ilişkilerimizle kimliğimizi, kişiliğimizi ve inancımızı çok iyi temsil etmeliyiz"

WASHINGTON (AA) – Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, ABD ziyareti kapsamında Washington, Virginia ve Maryland eyaletlerinde yaşayan Türk toplumu ile bir araya geldi.

Dört günlük ABD ziyareti kapsamında Amerikalı Müslüman kanaat önderleri, ABD'deki Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı din görevlileri ve ABD'de Türk dernek temsilcileri ile bir araya gelen Prof. Dr. Erbaş Marylan Eyaletinde bulunan Amerika Diyanet Merkezi'nde Amerika'da yaşayan Türk toplumuyla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada gurbette olmanın zorluklarının yanı sıra gurbetin bir Müslüman için aynı zamanda bir fırsat da olduğunu da dile getiren Erbaş İstanbul'u fethetmek için gelen ve aralarında Eyüb el-Ensari gibi zatların da aralarında bulunduğu ilk Müslüman kafilelerinin Anadolu'da İslam'ın ilk tohumlarını attığını ifade etti.

Erbaş, "Bizler de bulunduğumuz bu yerlerde bu muhacirliğimizi hayra dönüştürelim inşallah." dedi.

Müslümanların yaşadığı yerlerdeki özellikle de azınlıkta olduğu yerlerde komşularıyla iyi ilişkiler kurması gerektiğini belirten Erbaş: "Bizler bir kimlik taşıyoruz. İsmimiz Ayşe, Ahmet, Mehmet, Emine vs. bu isimler bizim kimliğimizdir. Onun için her şeyimizle duruşumuzla, hal ve hareketlerimizle, komşuluk ilişkilerimizle kimliğimizi, kişiliğimizi ve inancımızı çok iyi temsil etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Müslümanların her iyi davranışının İslam'ın anlaşılması bakımından da olumlu yansımasının olacağını vurgulayan Erbaş, Türk gurbetçilere çocuklarına olumlu veya olumsuz davranışlarının kendileri açısından sonuçlarının yanı sıra İslam'ın anlaşılması bakımından da sonuçlarının olacağını nasihat etmelerini tavsiye etti.

Prof. Dr. Erbaş bugün New York'a hareket edecek; New York temaslarının ardından ise yurda dönecek.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ABD\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ABD'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement