Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Şehit Evini Ziyaret Etti, Kur'an Okudu - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Şehit Evini Ziyaret Etti, Kur'an Okudu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Şehit Evini Ziyaret Etti, Kur\'an Okudu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, beraberindeki din görevlileri ile birlikte geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da terör örgütü PKK üyeleri ile girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Ahmet Alp Taşdemir’in Selçuk’taki baba ocağını ziyaret etti, Kur’an okudu.

11.11.2017 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, beraberindeki din görevlileri ile birlikte geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da terör örgütü PKK üyeleri ile girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Ahmet Alp Taşdemir'in Selçuk'taki baba ocağını ziyaret etti, Kur'an okudu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyarbakır'da terör örgütü PKK üyeleri ile ile girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Ahmet Alp Taşdemir'in İzmir'in Selçuk ilçesindeki ailesini ziyaret etti. Prof. Dr. Erbaş, aynı zamanda İsabey Camii İmamı olarak görev yapan şehit babası İbrahim Taşdemir'e taziyelerini ileterek acısını paylaştı. Bir süre şehit evinde kalan Erbaş, daha sonra Selçuk Belediyesi tarafından kurulan taziye çadırına geçerek, burada Kur'an-ı Kerim okudu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an-ı Kerim okumasının ardından tüm şehitler için dua etti.

Şehit babasına anlamlı hediyeler

Şehit babası İbrahim Taşdemir'e Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye eden Erbaş, "Hepimizin bildiği gibi uğruna canlarımızı feda ettiğimiz en önemli değerlerimizden birisi Kur'an-ı Kerim'dir, birisi de Türk bayrağımızdır. Şehidimiz Ahmet Alp Taşdemir ve bütün şehitlerimiz de canlarını bu ve benzeri değerlerimiz için feda ettiler. Bugün şehidimizi anma merasiminde şehidimizin babasına İbrahim hocamıza hem Kur'an-ı Kerim'i, hem de bayrağımızı bundan sonraki bütün zürriyetimizin, çocuklarımızın, nesillerimizin bu iki değerimizin kıymetini bilmesi ve vatanımızın, milletimizin birliği, beraberliği, bu ruhla yetişmeleri için kendisine hediye ediyoruz. Allah şehit babalığını mübarek eylesin inşallah. Allah'ım bütün şehitlerimize rahmet eylesin" dedi.

"Ciğer parem, ilk göz ağrım Ahmet'im şehit düştü"

Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın elinden alan şehit babası İbrahim Taşdemir de, "Bizim vazgeçemeyeceğimiz değerlerimiz, devletimizdir. Biz devletsiz olmadık, Allah olmayı nasip etmesin. Biz şu Kur'anımız, şu şanlı bayrağımız ve ecdadımızın aziz hatırası hep bizimle beraber oldu, inşallah kıyamete kadar da bunlarla birlikte yaşayacağız. Kucağımdaki Kur'an-ı elimizdeki bayrağımızı, kulağımızdaki, gönlümüzdeki ezan sesini kıyamete kadar nesilden nesile taşıtacak, yaşatacağız inşallah. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Ciğer parem, ilk göz ağrım Ahmet'im perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısı seher vaktinde şehit düştüğü andan itibaren devletim hep yanımdaydı. Ben o heyecanla sabah erkenden bir baba refleksiyle hemen şehidimi getirmeye karar verdim; ama başta müftüm, kaymakamım, sayın belediye başkanım bizi hemen sahiplendiler. Öyle sahiplendiler ki ben şunu anladım; demek ki bu Türkiye Cumhuriyetinin demiyorum, Büyük Türkiye Cumhuriyeti devletimizin göreviymiş. Ben bunu en yakinen hissettim, Allah Cumhurbaşkanımızdan; benim gibi garip kuluna kadar bu topraklarda yaşayan bütün insanlardan hatta beni yurt dışından arayan yavrumun şehadetini tebrik eden bütün insanlardan razı olsun. Bu gösteriyor ki; bizim gönül coğrafyamız çok geniş. Allah bu kardeşlerimize zeval vermesin, bayrağımızı gönderden indirmesin, Kur'anımızı Rabbimiz gönlümüzden almasın, ecdadımızın misyonunu yaşatmaya bize nasip eylesin" şeklinde konuştu.

Yapılan ziyarette ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve çok sayıda din görevlileri ile daire amirleri eşlik etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Şehit Evini Ziyaret Etti, Kur'an Okudu - Son Dakika


Advertisement