Diyanet işleri başkanı erbaş'tan 3 bin 500 yıllık antik kente ziyaret - Son Dakika
Güncel

Diyanet işleri başkanı erbaş'tan 3 bin 500 yıllık antik kente ziyaret

Diyanet işleri başkanı erbaş\'tan 3 bin 500 yıllık antik kente ziyaret

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, eşi Seher Erbaş ile Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaret etti.

12.10.2019 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, eşi Seher Erbaş ile Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaret etti. Erbaş ayrıca, restore edilerek 32 yıl sonra yeniden hizmete açılan Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camii'nde öğle namazı kıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, eşi Seher Erbaş ve beraberindeki bir grupla, Stratonikeia Antik Kenti'ne geldi. Erbaş'ı, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Yatağan Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Toksöz, Antik Kentin Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi ve mahalle sakinleri karşıladı. Yaklaşık 2 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ziyaret ettiği kentin girişindeki Selçuklu Hamamı'nı gezen Erbaş, kentte yer alan ve restore edilmesiyle 32 yıl sonra yeniden hizmete açılan Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camii'nde öğle namazı kıldı. Erbaş, namazın ardından camiye ismini veren Şaban Ağa'nın kabrine giderek, Fatiha Suresi okudu. Ali Erbaş ve eşi Seher Erbaş, caminin önünde bulunan sadaka taşına para da bıraktı. Erbaş ailesi daha sonra, yöresel ürünlerin satışının yapıldığı tezgahtan alışveriş yaptı.Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Ali Erbaş, kentin zenginliklerini görmeye çalıştıklarını söyledi. Kentteki önemli eserlerden biri olan Şaban Ağa Camii'nde 32 yıl sonra tekrar ezan sesinin yükseldiğini belirten Prof. Dr. Ali Erbaş, "Cumhurbaşkanımız, bundan kısa bir zaman önce bu tarihi kenti ziyaret etmiş ve Yatağan ilçemizle ilgili bazı talimatlarda bulunmuştu. Şuan hem Yatağan ilçemizin müftüsü görevine başladı hem de tarihi Şaban Ağa Camii'nin kadrosunu verdik, imamı göreve başladı. Cuma namazları kılınmaktadır. İnşallah daha canlı bir şekilde, tarihi dokuya uygun hizmetler yaparız. İl ve ilçe müftümüz, belediye başkanımız ve bütün yetkililer tarafından nitelikleri üstün seviyede hizmetler devam edecektir" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyanet işleri başkanı erbaş'tan 3 bin 500 yıllık antik kente ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.


Advertisement