Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: "Acı Olan İnsanların Duyarsızlaşmasıdır" - Son Dakika
Genel

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: "Acı Olan İnsanların Duyarsızlaşmasıdır"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: "Acı olan insanların duyarsızlaşmasıdır" Görmez: "Kalkıp inen parmaklar arasında bu cinayetler işleniyor"İSTANBUL - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sultahahmet Camii'nde verdiği hutbede Suriye'nin İdlib kentinde yaşananlara dikkat çekerek, "Acı...

07.04.2017 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: "Acı olan insanların duyarsızlaşmasıdır"

Görmez: "Kalkıp inen parmaklar arasında bu cinayetler işleniyor"

İSTANBUL - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sultahahmet Camii'nde verdiği hutbede Suriye'nin İdlib kentinde yaşananlara dikkat çekerek, "Acı olan, bundan daha acı olan insanların duyarsızlaşmasıdır. Bundan daha acı olan insanlığın vicdan ve merhametini kaybetmesidir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, tarihi Sultanahmet Camiinde cuma hutbesi verdi. Cuma hutbesined Afrika'da'yaşanan insanlık dramlarına dikkat çeken görmez Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal saldırıya da değindi. Diyanet İşleri Başkan Görmez,, " Bir taraftan yanı başımızda Suriye'de İdlib' de kimyasal silahların gazların helak ettiği öldürdüğü çocuklar o masum çocukların çığlıklarına şahit oluyor. Bir tarafta arakanda güzel bir müslüman topluluk topluca yok olmakla karşı karşıya kalırken, bir tarafta yanı başımızda İdlib'de arşı rahmanın rahmanın arşını titreten annelerin feryatlarına şahit oluyoruz. 9 aylık yavrularının ikizlerinin cansız bedenlerine sarılan babanın feryadına şahit oluyoruz. Aziz kardeşlerim asıl acı olan, bundan daha acı olan insanların duyarsızlaşmasıdır. Bundan daha acı olan insanlığın vicdan ve merhametini kaybetmesidir. Afrika'da ki kıtlıktan daha büyük felaket olan daha büyük acı yüreklerdeki kıtlıktır, merhamet kıtlığıdır, şefkat yoksunluğudur. İdlib'de çocukların çığlığından daha tehlikeli olan bütün insanlığın duyarsızlaşması bütün insanlığın o çocukların çığlığını duymamış olmasıdır. O masum yavruların masum çocukların çığlığına kulaklarını tıkamış olması bütün insanlığın asıl hepimiz kuşatan en büyük felaket budur" dedi.

"Kalkıp inen parmaklar arasında bu cinayetler işleniyor"

Hutbesine Suriye İdlib'de yaşananlara dünyanın gösterdiği duyarsızlıktan da bahseden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, " Asıl acı olan işlenen bütün bu cinayetlerin bu vahşetlerin,bu acımasızlıkların bütün insanlığın gözünün önünde yapılıyor olmasıdır. Asıl hepimizi kuşatan en büyük felaket insanların mazlumların çığlıklarına karşı duyarsızlaşması vicdanı ve merhameti kaybetmesidir. Asıl büyük felaket bütün olup bitenlerin, BM'de kalkıp inen adeta bir tiyatro sahnesinde olduğu gibi kalkıp inen parmaklar arasında bu cinayetlerin işleniyor olmasıdır. Veto etmek için parmak kaldırdıklarında da masum çocuklar ölmeye devam ediyor. Kabul ettiklerini ifade etmek için parmak kaldırdıklarında da masum insanlar masum çocuklar, masum kadınlar, yaşlılar ölmeye devam ediyor. asıl bir müslüman olarak hepimize bütün bunlardan daha ağır gelen müslümanların duyarsızlaşmasıdır. Yeryüzüne rabbimizin gönderdiği son rahmet dini temsilcisi olan bütün kainata börtü böceğe bile şefkatle merhametle emir olmuş olan müminlerin duyarsızlığı. Petrol ülkeleri olan zengin kardeşlerimizin sessizliği duyarsızlığı ve bütün müslüman sakini olan kardeşlerimizin sessizliği asıl bizi en çok kahreden bu olsa gerektir" diye ifade etti.

Hutbesinde tüm insanlığı da çağrıda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Ey insanlar! Gelin insanlık kaybolmasın gelin rabbimizin bize lütfettiği vicdanı ve merhameti kaybetmeyelim. Gelin o sarin gazlarıyla boğulan çocukların sessiz çığlıklarına sessiz kalmayalım. Aksi taktirde o çığlık bütün insanlığı yakar. O çığlık hepimizi helak eder. O annelerin feryadına kulak verelim yoksa o feryat hepimizi yakar, yok eder" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: "Acı Olan İnsanların Duyarsızlaşmasıdır"
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: 'Acı Olan İnsanların Duyarsızlaşmasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement