Diyanet İşleri Başkanı "Toplanıp camiye gidenlere ne yapılacak?" sorusuna cevap verdi - Son Dakika
Sağlık

Diyanet İşleri Başkanı "Toplanıp camiye gidenlere ne yapılacak?" sorusuna cevap verdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cuma namazı için toplanıp camiye gidenlere karşı ne yapılacak sorusuna "Cami görevlileri tedbir alacak ve cemaatle namaz kılınmayacak" diye cevapladı.

16.03.2020 15:54  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de de 18 kişide görülen koronavirüse karşı önlemlerin artmasıyla Diyanet İşleri de cuma namazları ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına bir süreliğine ara verildiğini açıkladı. Başkan Ali Erbaş, toplu halde namaz kılmak isteyenlere de izin verilmeyeceğini söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Türkiye'de de 18 kişide görüldü. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da konuyla ilgili alınan önlemleri açıkladı.

Cuma namazı başta olmak üzere vakit namazlarının cemaatle bir süre kılınmayacağını açıklayan Erbaş, gelen sorulara da yanıt verdi.

"TOPLANIP NAMAZ KILMAK İSTEYENLERE NE YAPILACAK?"

Bir gazeteci Diyanet İşleri Başkanı'na "Cuma namazlarında toplu halde gidip namaz kılayım diyen vatandaşlar toplu görünüm sergilerse ne olacak?" sorusunu yöneltti.

Prof. Dr. Ali Erbaş ise şu cevabı verdi "Camilerimizin görevlileri tedbirleri alacak. Cemaatle namaz kılınmayacak. Cuma namazı kılınmayacak. Bir Müslüman kardeşimiz ferdi olarak gidip kılabilecek. Tüm cami ve mescitlerimiz elden geçirilecek ve temizlenecek. Camilerde cemaatle namaz kılınmayacak, münferiden namaz kılacak. Bir iki kişi kendi aralarına kılabilir."

Diyanet İşleri Başkanı "Toplanıp camiye gidenlere ne yapılacak?" sorusuna cevap verdi

Son Dakika Sağlık Diyanet İşleri Başkanı 'Toplanıp camiye gidenlere ne yapılacak?' sorusuna cevap verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (75)

  • Vatandas: Ben evimde kiliyorum sizde kilsaniz kabul olmuyormu acaba.! Birkac cuma kilmazsaniz dindenmi cikarsiniz.onun yerine insanlara yardim edin Takva sadece namaz kilmak degildir degilmi.! 19 20 Yanıtla Diyanet : Kardeşim 3 hayfa cumaya gitmeyen dinde şüpheli yani dinden çıkar diyor. 7 14 Hakan: Kendi bi yerinden din uydurma din tüccarı seni fetva makamı mısın sen kimin adına ne adına konuştuğuna dikkat et hadsiz 5 7
  • Erdal: Camilere gidilmeyecekse yıkılsın ozaman 2 17 Yanıtla ..: Avm lerede yasak gelecek onada yıkın diyebilecekmisiniz 9 0 Sicil: Adam Kâbeyi kapattı farkında mısın? 2 0 Adil: Ne alaka....Milletin sağlığıyla kimsenin hakkı yok beynin durdumu erdal !? 1 0 Ve: Beyin koşarak uzaklaşır 0 0
  • FATİH UZUN : Yazıklar olsun.. 3 13 Yanıtla 1948: Nasıl bir kafaya sahipsiniz olum siz??tedbiri al takdiri bana bırak diyen Allah-ü telaya da şirk koşuyorsunuz..ortalıkta öldürücü bir hastalık gezerken yapılması gereken buydu zaten..islamiyeti anlayamayan geri kafalılar sizi..Allah sizin cehaletinizden ümmeti muhahmmeti korusun.. 3 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement