Diyarbakır 2 Milyon Çiçekle Renklenecek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır 2 Milyon Çiçekle Renklenecek

Diyarbakır 2 milyon çiçekle renklenecekDiyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi'nin 2 milyon mevsimlik çiçek, 500 bin fidan projesi açılış töreninde konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Huzur ve güven ikliminin sağlandığı Diyarbakır, çiçek gibi açan, çiçek gibi güzel kokan ve çiçek gibi...

22.03.2018 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır 2 milyon çiçekle renklenecek

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi'nin 2 milyon mevsimlik çiçek, 500 bin fidan projesi açılış töreninde konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Huzur ve güven ikliminin sağlandığı Diyarbakır, çiçek gibi açan, çiçek gibi güzel kokan ve çiçek gibi insana güzellik veren sembol temelinde gelişiyor dedi.

Merkez Kayapınar Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2 milyon mevsimlik çiçek, 500 bin fidan projesine törenle başlandı. Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı sera ve fidanlık alanında yapılan törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Dr. Ozan Balcı, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende, folklor ekibi halk oyunları gösterisi sundu. Açılış konuşmasını yapan Kayapınar Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Biz burada 2 milyon çiçek, 500 bin de fidan yetiştiriyoruz. 2 milyon çiçeğimizle de kentimizdeki parklarımızı, bahçelerimizi süslemek. 500 bin fidanın 250 bini meyve, 250 bini de süs ağacı yetiştiriyoruz dedi. Daha sonra konuşan Vali Güzeloğlu da, belediyeler ve tüm kurumalarla birlikte Diyarbakır'ın her bir köşesinin çiçek bahçesine dönüştüğünü belirterek, Huzur ve güven ikliminde sağlanan bu huzur ortamında şimdi artık Diyarbakır, çiçek gibi açan, çiçek gibi güzel kokan ve çiçek gibi insana güzellik veren sembol temelinde gelişiyor. Diyarbakır çiçeklerle bezenmiş ışıl, ışıl parlayan bir güzelliğe erişmiş. Bunu daha öteye ve şüphesiz daha iyiye taşıyacağız diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ile beraberindeki protokol üyeleri, çiçek bahçeleri ve fidanlıkları gezdi. Vali Güzeloğlu, fidanlıklarda çocuklarla fidan dikimi ve tohum ekimi yaparken, törene katılan konuklara da çeşitli çiçekler hediye edildi.

Diyarbakır 2 Milyon Çiçekle Renklenecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır 2 Milyon Çiçekle Renklenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement