Diyarbakır'a Gelen Kolombiyalı Futbolcular, Çeviri Programıyla Anlaşıyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'a Gelen Kolombiyalı Futbolcular, Çeviri Programıyla Anlaşıyor

Diyarbakır\'a Gelen Kolombiyalı Futbolcular, Çeviri Programıyla Anlaşıyor

DİYARBAKIR'da geçen sezon mücadele ettiği 1'inci Amatör Lig'den Süper Amatör Lig'e yükselen Çermikspor, Kolombiya Genç Milli Takımı'nda oynayan Luis Alberto (21) ve Diego Alejandro'yu (22) transfer etti.

28.07.2018 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da geçen sezon mücadele ettiği 1'inci Amatör Lig'den Süper Amatör Lig'e yükselen Çermikspor, Kolombiya Genç Milli Takımı'nda oynayan Luis Alberto (21) ve Diego Alejandro'yu (22) transfer etti. Kolombiya Premier A ve B liglerinden transfer edilen iki futbolcu ile teknik heyet ve kulüp yöneticileri, Çermik'te İspanyolca bilen olmadığı için cep telefonlarına indirdikleri çeviri uygulaması üzerinden iletişim kuruyor.

Kolombiya Premier A Ligi'nde mücadele eden Deportes Tolima takımında oynayan orta saha oyuncusu Luis Alberto ve Kolombiya Premier B Ligi'nde mücadele eden Cucuta Deportivo takımından stoper Diego Alejandro, bu sezon Diyarbakır Süper Amatör Ligi'nde mücadele edecek Çermikspor'a transfer oldu. Genç futbolculardan Alberto'nun geçen yıl formasını giydiği Deportes Tolima takımının Kolombiya Premier A Ligi'nde şampiyon olduğu öğrenildi. Ancak, Luis Alberto'nun genç yaşı nedeniyle çok fazla forma şansı bulamadığı ve bu yüzden Türkiye'yi seçtiği kaydedildi. 20 saatlik uçak yolculuğunun ardından İstanbul'a oradan da Diyarbakır'a gelen iki futbolcunun maliyeti ve alacakları yıllık ücretler ise açıklanmadı.

DİL SORUNU YAŞIYORLAR

Transferler büyük yankı uyandırırken, İspanyolca konuşan iki futbolcu, ilçede bu dili bilen olmadığı için iletişimde sıkıntı yaşıyor. Luis Alberto ve Diego Alejandro ile teknik heyet ve kulüp yöneticileri, cep telefonlarına indirdikleri çeviri uygulaması üzerinden iletişim kuruyor.

Geçen sezon 1'inci Amatör Ligi 4'üncü sırada tamamlayarak Süper Amatör Lig'de mücadele etmeye hakkazanan Çermikspor'un teknik direktörü Hacı Eroğlu, şampiyonluk parolasıyla yola çıktıklarını ve buna göre transferler yapmaya başladıklarını söyledi. Eroğlu, "Menajerler aracılığı ile Kolombiyalı iki futbolcuyu transfer ettik. Ama iletişmde sıkıntı çekiyoruz. Şimdilik cep telefonlarına indirdiğimiz çeviri uygulamalarıyla anlaşıyoruz. Onlar da ilçeye ve bize alıştı. Kolombiyalı iki futbolcunun lisans bedelleri ve yıllık alacakları ise Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu tarafından karşılanacak. Kendisine bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İlk kez oynayacağımız Süper Amatör Lig'de şampiyonluğu hedefliyoruz. Takımı da buna göre kuracağız. 10 Ağustos'ta bütün takım ilçede toplanacak, daha sonra da kamp dönemi başlayacak" dedi.

İLÇEDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORLAR

Kolombiyalı futbolcuların transfer haberi, köylerle birlikte 50 bin nüfusu bulunan ilçede sevinç ve heyecanla karşılandı. Cadde ve sokaklarda gezen iki futbolcuya sevgi gösterisinde bulunan Çermikliler, kahvede konuk ettikleri futbolculara çay ikram edip, cep telefonu uygulamasıyla da merak ettiklerini sordu. Bu duruma alışan Luis Alberto ve Diego Alejandro, Çermik'i ve ilçe sakinlerini sevdiklerini belirterek, Türkiye'yi Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Avrupa'daki başarılı maçlarından tanıdıklarını söyledi. Alberto ve Alejandro, bir dönem Galatasaray'da forma giyen Kolombiyalı kaleci Faryd Mondrago'ndan dolayı da sarı-kırmızılı takımı tuttuklarını söyledi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'a Gelen Kolombiyalı Futbolcular, Çeviri Programıyla Anlaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement