Diyarbakır Adliyesi'nde adli yıl açılış töreni - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Adliyesi'nde adli yıl açılış töreni

Diyarbakır Adliyesi\'nde adli yıl açılış töreni

Diyarbakır'da 2019-2020 Adli Yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

02.09.2019 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 2019-2020 Adli Yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Diyarbakır Adliyesi'nde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz yaptığı konuşmada, Türkiye'de yargının taşıdığı yük ve sorumluluğun her geçen gün biraz daha artığını söyledi.

Suç oranlarındaki artış ve yeni suç çeşitlerinin yargının üzerindeki yükü daha da artırdığını işaret eden Yavuz, Diyarbakır'ın, jeopolitik konumu, nüfus artışı ve yoğun insan sirkülasyonu nedenleriyle adli olaylarda yükseliş olduğunu kaydetti.

Diyarbakır'da soruşturma dosyalarında yüzde 35 oranında artış olduğunu vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Adliyesi olarak, 92 cumhuriyet savcısı, 140 hakim, 809 yargı personeliyle Diyarbakır Adliyesinde görev yapmaktayız. Bunun yanında; idare ve bölge adliye mahkemelerimiz aynı kararlılıkla faaliyetlerini yoğun şekilde devam ettiriyorlar. Meslektaşlarımızın özverili çalışmalarıyla dosyalar özenle detaylı olarak incelenmekte makul sürelerde yargılamaların yapılması ve kararların verilmesi öngörülmektedir. Adalet bakanlığımızın 2019 yılında uygulamaya koyduğu projeler kapsamında yargıda hedef süreler belirlenmiştir. Diyarbakır Adliyesi olarak belirlenen sürelerde soruşturma ve kovuşturmaların yapılmasına azami hayret gösterilmektedir."

Diyarbakır'ın "pilot il" olarak belirlendiği Adli Görüşme Odaları Projesi kapsamında adliyede suç mağduru çocukların kendilerini daha iyi ortamda ifade edebilmesi için alan oluşturulduğunu vurgulayan Yavuz, "Psikolog ve pedegog ile sosyal hizmet uzmanlarının görev yaptığı bu alanlar sayesinde ikinci bir travma yaşamadan beyanlarının alınması sağlanıyor." dedi.

"Sorumluluğun farkındayız"

Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Aslan ise adli yılı üst üste yaşanan kadın cinayetleri ve son olarak herkesi derinden etkileyen Emine Bulut cinayeti nedeniyle buruk bir şekilde açtıklarını belirterek, "Kadına yönelik şiddeti kınıyor, faillerin hak ettiği cezayı alması konusunda mesai arkadaşlarımızla üzerimize sorumluluğun farkında olduğumuzun bilinmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Adliyesi'nde adli yıl açılış töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement