Diyarbakır AK Parti'li Eker: Bu Darbe Anayasasının Keşke Tamamını Değiştirebilseydik - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır AK Parti'li Eker: Bu Darbe Anayasasının Keşke Tamamını Değiştirebilseydik

Ak Parti'li Eker: Bu darbe anayasasının keşke tamamını değiştirebilseydikAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, mevcut anayasanın en çok bu bölgedeki vatandaşları etkilediğini ifade ederek, "Biz bu darbe anayasasının keşke tamamını değiştirebilseydik.

28.03.2017 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti'li Eker: Bu darbe anayasasının keşke tamamını değiştirebilseydik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, mevcut anayasanın en çok bu bölgedeki vatandaşları etkilediğini ifade ederek, "Biz bu darbe anayasasının keşke tamamını değiştirebilseydik. Hepsini değiştirme yektisini milletimiz bize vermedi. Ama, bunun en azında 18 maddelik kısmını değiştirecek bir imkanı Meclis'te bulduk" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, beraberindeki Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ile birlikte Çınar İlçesi'nde halk oylaması çalışması düzenledi. AK Parti Çınar İlçe Başkanlığı'nda partilerle bir araya gelen Eker, 16 Nisan günü yapılacak halk oylamasında nasıl bir değişim getireceğini anlattı. AK Parti olarak mevcut anayasanın tamamını değiştirmek istediklerini fakat vatandaşın kendilerine yeterli yetki vermediğini dile getirerek, şunları söyledi: "16 Nisan'da vatandaşımızın önününe konulacak sandıkta, vatandaşa sorulan soru şu olacak, '1982 darbe anayasanının bazı maddeleri de olsa değiştirelim mi, değiştirmeyelim mi?' Aslında soru budur. Biz bu darbe anayasasının keşke tamamını değiştirebilseydik. Hepsini değiştirme yektisini milletimiz bize vermedi. Ama bunun en azında 18 maddelik kısmını değiştirecek bir imkanı Meclis'te bulduk. Sistemin askeri darbe ve bürokratik vesayetin oluşturduğu anayasanı, en çok bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızı etkilediğini hepimiz biliyoruz. Çünkü, sıkıntılarımızın çoğunun kaynağı bu sistemden geliyor, şahıslardan gelmiyor. Bu 18 maddeyi tek tek anlatabilirim. Ama işin özü 3 husustur. Devlet yönetiminde çift başlılık kalkacak, bürokratik vesayet ortadan kaldırılacak. Ekonomik hamle ve kalkınma için gerekli sıçramıya yapacak yeni bir mekanizma kurulacak. Eğer siz buna 'Evet' derseniz, Türkiye mevcut bu sıkıntılarından kurtuluyor. Bu darbe anayasası Kenan Evren'in vücut ölçülerine göre dizayn edilmiş. Kenan Evren, Cumhurbaşkanı olacak diye onun için dikilmiş bir elbisedir. Kimse bizden daha fazla Kürt değildir. Herkes etnik kimliği, diliyle iftihar etmeli. Ama teröre, şiddete başvurarak değil, adam öldürerek değil, mayın koyarak değil. Biz sorunlarımızı çocuklarımıza, torunlarımıza bırakamayız. Bu sorunları bugün çözmemiz lazım. O günde 16 Nisan günüdür. 16 Nisan günü bir yerden başlacağız. Birinci adımı atamayan, ikinci adımı atamaz. Bu değişiklilik önemli bir değişikliliktir. Çünkü bu hükümet sistemini biz değiştirirsek daha istikrarlı, koolisyonsuz, daha az risk taşıyan bir idari yapı, bizim sorunlarımızı Allah'ın izniyle önemli ölçüde çözer."

Eker, 1 Nisan 2016 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yırdırım'ın Diyarbakır'da vatandaşla buluşacağını, bu buluşmanın önemli olacağına vurgu yaparak, "Referandum kampanyası sürecinde bu buluşma Diyarbakır'da başlıyor. Ben, bütün hemşehrilerimizin bütün varlıklarıyla orada olup, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza, Diyarbakır'ın talebini, beklentisini o meydana duruşlarıyla göstereceklerine inanıyorum. Elbetteki Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız da, Diyarbakır'ın bu duruşuna yanıt verecekler" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ BU ORTAMI ZAMAN ZAMAN ZEHİRLEDİ"

Eker konuşmasında, çözüm sürecinde terör örgütü PKK'nın sürece zarar verdiği dile getirerek, PKK'nın ortamı zehirlediğini söyledi. Eker, "Bu ülke hepimizin. Sorunlarımızın çok büyük bir kısmını geçen zaman içerisinde çözdük. Fakat, terör örgütü bu ortamı zaman zaman zehirledi. Çözüm sürecinde olduğu gibi. Kobani olaylarıyla, hedekler kazarak zehirledi. Verdiği sözleri yerine getirmeyerek, 'Yani silahları bırakıp, Türkiye'den çekip gideceğim' deyip, sözünü yerine getirmerek zehirledi. Halkın umutlarıyla alay ettiler. Halkımız 7 Haziran'da terör örgütünün uzantısı olan siyasi partiye destek verdi. Onlar da halka dayanacakları yerde, seçimleren kısa bir süre sonra 'Biz sırtımızı bu örgüte dayadık' beyanatları yaptılar. Bu durum Kürt vatandaşlarımızın dikkatinden kaçmadı. Zaten 1 Kasım'da onun cevabıydı. Biz bundan sonraki süreçte, hangi güzel adımları birlikte atarız onları konuşmamız lazım. Bunun yolu da sistem değişikliğinden geçiyor"dedi.

Partililerle yaptığı tonlantının ardından Eker, Çınar İlçesi'ndeki esnafı ziyaret ederek, 16 Nisan için destek istedi.

Diyarbakır AK Parti\'li Eker: Bu Darbe Anayasasının Keşke Tamamını Değiştirebilseydik
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır AK Parti'li Eker: Bu Darbe Anayasasının Keşke Tamamını Değiştirebilseydik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement