Diyarbakır AK Parti Milletvekili Aday Tanıtımı, Gövde Gösterisine Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır AK Parti Milletvekili Aday Tanıtımı, Gövde Gösterisine Dönüştü

Diyarbakır AK Parti Milletvekili Aday Tanıtımı, Gövde Gösterisine Dönüştü

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili adayları, bir otelde düzenlenen bir törenle tanıtıldı.

20.04.2015 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili adayları, bir otelde düzenlenen bir törenle tanıtıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın 1'inci sırada yeraldığı adayların tanıtım töreni, vekil adaylarının yakınlarının alkış ve sözlü tezahüratlarına sahne oldu. En çok alkışı aslen Cizreli olan 3'üncü sıra adayı Haşim Haşimi ile 2'inci sıra adayı Salim Ensarioğlu oldu.

KÜSKÜNLER KATILMADI

Diyarbakır'daki bir otelde bugün saat 13.30'da düzenlenen tanıtım törenine Kalkınma Bakanı Cevdet yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, aday gösterilmeyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğlu katıldı. Aday gösterilmeyen mevcut adaylar Mehmet Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Mine Lök Beyaz ile aday gösterilmesine rağmen adaylıktan çekildiğini açıklayan Abdurrahman Kurt, törene katılmadığı gözlendi.

ENÇOK İLGİ VE ALKIŞI ENSARİOĞLU ALDI

AK Parti İl Başkanı Muhammet Akar'ın yaptığı kısa bir konuşmadan sonra anons edilen milletvekili adayları tek tek platforma çıktı. Tüm milletvekilleri çık kısa olarak yaptıkları konuşmada kendilerini tanıtarak, salondaki partililerden oy istedi. Her aday anons edilip platforma çıktığında yakınları ve partililer sevgi gösterisinde bulundu. İkinci sıra adayı Salim Ensarioğlu en çok alkışı ve ilgili görürken, sırasıyla Haşim Haşimi, Bakan Mehmet Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da büyük ilgi görenler arasında yeraldı.

SEÇİMİN ARDINDAN YENİ TÜRKİYE'DE ÇÖZÜM SÜRECİNE DEVAM

En son konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partilileri Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamladı. Yılmaz konuşmasında, son 12 yılda AK Parti'nin daha önce hayal edilmeyecek hizmetler gerçekleştirdiğini belirterek, demokrasiden ekonomiye kadar her alanda devrim niteliğinde dönüşümler yapıldığını söyledi. Çözüm sürecinin bölge için önemine değinen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlattığı süreç sayesinde büyük reformların gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu kapsamda ana dilde siyasi propagandaya izne kadar önemli adımlar atıldığını kaydeden Bakan Cevdet Yılmaz, Seçimin ardından yeni Türkiye'de demokratikleşmeye, çözüm sürecine kararlıkla devam edeceklerini söyledi. Çözüm sürecinin dinamosunun AK Parti olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, Çözüm sürecinin dinamosu AK Parti'dir, bugünlere getiren de AK Parti'dir. 7 Haziran seçiminin barış ve huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Herkesin özgür iradesinin sandığa yansımaSInı temenni ediyorum. Baskıyla alınan bin oydansa, özgür şekilde verilen bir oyu tercih ederim. Halkımız kimi faydalı görüyorsa, kentimizin ve ülkemizin geleceği için faydalı görüyorsa, insanlarımız gitsinler oyunu ona versinler. Hepimiz ondan sonra saygı göstereceğiz. Yeterki halkın özgür düşüncesinin yansıması olsun. Bu toplumu çok daha iyi yerlere taşımak istiyoruz, daha özgür bir toplum olsun istiyoruz, insanlarımız daha fazla istihdam imkanlarına kavuşsun istiyoruz, bütün dünyada daha güçlü bir Türkiye olsun istiyoruz dedi.

DİĞER PARTİLER, DÜŞMAN DEĞİL SİYASİ RAKİP GÖRÜYORUZ

Seçime katılan diğer partileri düşman olarak görmediklerini, sadece siyasi rakip olarak gördüklerine dikkat çeken Bakan Yılmaz, Biz diğer partileri düşman olarak görmüyoruz, biz onları diğer tüm siyasi rakiplerimiz olarak görüyoruz. Siyasi olarak her türlü mücadeleyi yapacağız. Ama hiç bir zaman düşmanca, ötekileştirici yaklaşımımız olmayacak. HDP Genel Merkezi'ne bir saldırı oldu bunu huzurunuzda şiddetle kınıyorum. Hangi partiye ve kime yapılırsa yapılsın hepimize yapılmış, demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Ama aynı şekilde AK Parti'nin seçim bürolarına, ilçe başkanlarıklarına kim şiddet uygular, saldırırsa onun karşısında da bütün partilerin çıkıp ilkeli bir şekilde kınamasını bekilyoruz. Bunu yapmadığımız sürece siyasete huzur gelmez, kalite olmaz. Şiddeti elimizin tersiyle itip, hep birlikte bu toprakların insanları olarak demokratik siyaseti inşa etmek zorundayız diye konuştu.

DİYARBAKIR'IN 3 TEMEL ÖNCELİĞİ

Parti olarak, Diyarbakır'da 3 temel önceliklerinin olduğuna işaret eden Yılmaz, birinci maddeyi çözüm sürecinin oluştuğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu

Diyarbakır için 3 temel önceliğimiz olacak. birincisi çözüm sürecidir, buna destek olacağız, ikincisi diyarbakırın külütel ve tarihsel dokusunu yeniden inşa etmek olacak. Bu şehirden aday olmak başlı başına şereftir. 3 önceliğimiz istihdamdır. Geçen yıl 40 binden fazla çocuk dünyaya geldi. Bu çocuklara iş bulmamız, bu çocukların onurlu bir hayat sürmesi için istihdam imkanlarına kavuşturmamız lazım. Bundan sonra yapacağımız projeler istihdam odaklı olacak. Diyarbakır için daha fazla iş daha fazla iş üretmeye çalışacağız. Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) adında yeni bir programımız var. Diyarbakır'a 1000 kişilik tahsisat yapılmıştı. bu azdır dedik, İŞ Kur Genel Müdürü'yle de konuştuk. çok daha esnek koşullarda 1000 kişilik istihdam tahsis ettik. Diyarbakır için yeni kalkınma stratejisi hazırlayacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Son 12 yılda, 24 milyar liradan fazla yatırım ve destek verdik. Önümüzdeki süreçte de bir taraftan Yeni GAP Eylem Planı, hibeler programları, diğer taraftan çözüm sürecinin sağlayacağı ivmeyle Diyarbakır'ı, 4-5 yıl sonra, bugünden çok daha farklı bir yer haline getireceğiz.

AK PARTİ İKTİDARINI SADECE TÜRKİYE DEĞİL, TÜM İSLAM COĞRAFYASI BEKLİYOR

Daha sonra platforma çağrılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, veda konuşması yaptı. Zılgıt ve alkışlarla zaman zaman konuşması kesilen Bakan Eker, sadece Türkiye'de yaşayan halkların değil, IŞİD örgütünden kurtulmak isteyen ve çeşitli ülkelerde yaşayan Müslümanlar'ın da AK Parti iktidarını beklediğini ifade ederek, AK Parti'yi bu iktidarında bekleyen sadece çözüm süreciyle huzura, barışa, kardeşliğe susamış Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları değil, İslam adına cinayet işleyen DAİŞ çetesinin de, onlardan bıkmış, onlardan kurtulmak isteyen dünyanın değişik coğrafyalarında, zalim rejimlerin elinde inim, inim inleyen tüm İslam coğrafyası da umutla AK Parti'nin iktidarını bekliyor. AK Parti'nin güçlü bir şekilde tekrar iktidara devam etmesini bekliyor. Çözüm sürecinin yegane taşıyıcı siyasi gücü, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Kimse AK Parti'nin güçlü iktidarı devam etmeden, çözüm sürecini maalesef ki çözme umudu vermiyor şeklinde konuştu.

MHP VE CHP'YE SERT ELEŞTİRİ

CHP ve MHP'yi de sert bir dille eleştiren Bakan Eker, Parlamentoda bizim dışımızda 3 tane siyasi parti var. Bunların 2 tanesi Türkiye'de bugün Kürt meselesi varsa, bu meselinin yaratıcısı ve bu meselenin maalesef ortaya çıkmasında büyük veballeri olan zihniyetin temsilcileridir. CHP ve MHP'nin zihniyeti, birleştirici ve kucaklayıcı olmamıştır. Türkiye'de insanların bir kısmının annelerinden öğrendikleri dili yasaklamaya varan uygulamalar, onların zihniyetlerinin eseri, ürünü olmuştur. Silahla terörle hiçbir hak elde edilmez. Terör, şiddet ve silah meşru değildir. Biz barış içerisinde, kardeşlik duyguyarıyla meselelerin çözümünden yanayız. HDP'ye saldıranların da Van'da AK Parti milletvekili adaylarını taşlayan zihniyeti de aynı şekilde tekrir ediyoruz aynı şekilde hepsine karşıyız. AK Parti'nin tarihten gelen birlik ve beraberlik duygularını besleyen barış kodlarıdır. Biz medeniyetimizin kodlarındaki barışın şifrelerini ne zaman ki unuttuk, bu ülkede kan dökülmeye başladı. Şimdi biz tekrar barışın şifrelerini hatırlayıp bunları tekrar hayata geçirmenin mücadalesi içerisindeyiz ifadelerini kullandı.

Bakan Eker ve Yılmaz, tören sonunda milletvekili adaylarıyla toplu olarak gazetecilere poz verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır AK Parti Milletvekili Aday Tanıtımı, Gövde Gösterisine Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • KAHRAMAN MİLLET: Siyaset şov işi değil Ensari Yandaşları belli ki şov yapma beşinde her zaman olduğu gibi Akp Yönetimini bir daha kandırdı. sıralama Torpil usulü yapılmıştır. Aslında asıl Baş sırada olması sonda yer verilenler ama gel gör ki siyaseti şov ile karıştıran zihniyet var karşımızda. 8 8 Yanıtla

Advertisement