Diyarbakır - CHP'li Tanrıkulu: TBMM'de Faili Mechul Cinayete Kurban Giderim Kaygısı Yaşadım - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - CHP'li Tanrıkulu: TBMM'de Faili Mechul Cinayete Kurban Giderim Kaygısı Yaşadım

Diyarbakır - CHP\'li Tanrıkulu: TBMM\'de Faili Mechul Cinayete Kurban Giderim Kaygısı Yaşadım

CHP'li Tanrıkulu: TBMM'de faili mechul cinayete kurban giderim kaygısı yaşadımCUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün gece Mecliste yaşanan kavgayı ve gerilimi anlatırken, "Diyarbakır'da 25 yıl avukatlık yaptım, hangi koşullardan geldiğimizi bilirsiniz.

12.01.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Tanrıkulu: TBMM'de faili mechul cinayete kurban giderim kaygısı yaşadım

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün gece Mecliste yaşanan kavgayı ve gerilimi anlatırken, " Diyarbakır'da 25 yıl avukatlık yaptım, hangi koşullardan geldiğimizi bilirsiniz. 80, 90'lı yıllarda, bir çok faili meçhul cinayet oldu. Kendimiz faili meçhul cinayetlerin hedefi olduk, kurtultuk ama dün inanın parlamentoda faili mechul cinayete kurban giderim kaygısı yaşadım. Böyle bir ortam var meclis içerisinde faili meçhul bir şekilde bir kavganın kurbanı olabilirdik"dedi.

Diyarbakır'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Doğan Haber Ajansı (DHA) Diyarbakır Bürosunu ziyaret etti. Burada konuşan CHP'li Tanrıkulu, sonuçta anayasa değişikliğinin mecliste yapıldığını bunun normal bir yasa değil ve bu anayasa değişikliği bir rejim değişikliğini hedeflendiğini belirtirek, "Dolayısıyla bu anayasa değişikliğini hiç bir şey olmamış gibi kimse beklemesin. Tabiki ki tartışma olacak, tabiki muhalafet bunu kullanacak. Bunlardan birisi de sonuçta kürsü işgalidir, kürsüde bulunmaktır. Dünanın bütün parlamentolarında muhalefet zaman zaman kullanır. Dünyanın bütün parlamentolarında da iktidar hoş görülü olur muhalefete karşı. Yani bir iki saat, 5-10 dakika neyse sonuçta bu işgal biter. Ama bununla bir kamuoyu oluşturulur. Fakat, AKP parlamentoda kendi takvimi dışında, kendi çizdikleri alan dışında başka bir muhalefet tarzı isteamiyorlar, mesele burdan kaynaklı. Yoksa gecenin saat dördünde parlamentoda görüşme olmaz. 4 madde geçmiş 5. maddeyi bugüne bırakırsınız bugün devam edersiniz. şöyle bir takvim öngörmüşler kendilerine göre. 18 madde var, günde 3 madde görüşelecek 5 günde bitecek. ya günde 2 madde görülüşsün 5 gün değil 8 günde geçer dolayısıyla böyle bir kavga olmaz. Ama dün saldırıya uğrayah vchp grubu olmuştur. tahamülsüz gerçekten gecenin saat 3, 4'ünde oryantasyonunu kaybetmiş, psikolojisi bozulmuş milletvekili varda genel kurul ortamında. kimin ne söylediği, ne yaptığı belli değil o ortam içerisinde. Neredeyse 550 milletvekili var orada ve tam bir kaos ortamı tabi bu parlamentonun görüntüsüne de yakışan bir şey değil"dedi.

"FAİLİ MEÇHUL CİNAYETE KURBAN GİDERİM KAYGISI YAŞADIM"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün gece Mecliste yaşanan kavgayı anlatırken, "Ben kendi adıma söylieyeyim. Diyarbakır'da 25 yıl avukatlık yaptım, hangi koşullardan geldiğimizi bilirsiniz, 80, 90'lı yıllarda, bir çok faili meçhul cinayet oldu. Kendimiz faili meçhul cinayetlerin hedefi olduk, kurtultuk ama dün inanın parlamentoda faili mechul cinayete kurban giderim kaygısı yaşadım. Böyle bir ortam var meclis içerisinde faili meçhul bir şekilde bir kavganın kurbanı olabilirdik. Milletvekili gerçekten o ortamın içerisinde kalp krizi geçirebilirdi. Sonuçta milletvekili 18 yaşındaki bir delikanlı değil, değişik sağlık problemi içerisinde olan insanlar. Dolayısıyla Adalet Kalkınma Partisini daha hoş görülü olmaya, daha tahammülü olmaya çağırıyorum. Onların takvimine uymak zorunda değiliz. Yani bu yeni anayasa değişikliği 2019'da yürürlüğe girecek. Bırakın 5 gün değil 15 gün sürsün, daha fazla tartışsın. Yurttaşlarımız, Anayasa değişikliğiyle neyin hedeflendiğini öğrensinler ona göre kararlarını versinler bir referandum olacaksa. Ama şunu bir milletvekili olarak büyük bir üzüntüyle ifade etmek zorundayım. Parlamentoda milletvekilleri kendi özgür fikirlerini ortaya çıkarabilecek bir olgunlukta değillerse, ergen çocuklar gibi kullandığı oyun rengini ortaya

koyuyorlarsa bu demokrasimiz adına, demokrasi derinliği adına büyük bir ayıptır"diye konuştu.

"OYLAMA KAYIT ALTINA ALINDIĞI İÇİN KIZIYORLAR"

CHP'li Tanrıkulu, açık oy kullanma ile ilgili ise, Anayasa mahkemesinin 2010'da benzer bir kararı olduğunu, o kararda buna temas edecek benzer cümleler kullanıldığını ifade ederek, "Gizli oylama anayasa değişikliğinde bir gerekliliktir buna uyulması lazım. Eğer uyulmamışsa ve uyulmamaktan dolayı da bir çoğulculuk yaratılmışsa da ve bunun kanıtları da varsa ben bunu incelerim diyor. Adalet ve Kalkınma Partililerinin kızgınlık içerisinde olmaları öfkeli olmalarının sebebi de şudur; 2010'dan farklı olarak milletvekilerinin canlı yayın yapması. TRT canlı yayın yapmıyor, meclis tv yok. ama sonuçta teknolojinin geliştirdiği imkanları millvtekillerimiz kullanıyor, ya facebook yada periscope üzerinden canlı yayın yapıyor. Kayıt altına alıyorlar oy kullanılan kabinleri ve oy kullanma biçimlerini. Gönül isterki herkes perde arkasına gitsin oy kullansın hangi oyu veriyorsa versin. Ama o gerekliliği bizim yurttaşlarımıza, anayasaya saygınlık bakımından göstermemiz lazım. Ama parlamento bunu gösteremiyorsa genel kurulun içerisinde dürüst bir seçim olamıyorsa, adil bir seçim olamıyorsa, oy kullanma ortamı yoksa, sokaktaki vatandaş ne yapsın, referandumda ne yapılacak, bunun da görülmesi lazım"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - CHP'li Tanrıkulu: TBMM'de Faili Mechul Cinayete Kurban Giderim Kaygısı Yaşadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı
    20:43 Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı

    Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında, Ş.T.B. yönetimindeki bir otomobil park halindeki araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada yaralanan sürücü, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı
    20:39 Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı

    Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan Fevzi O., traktörünü yıkamak için girdiği Arıklar Göleti'nde mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle Fevzi O. kurtarıldı ve traktörü de iş makinası yardımıyla çıkarıldı.

  • Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu
    20:38 Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı ve çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu. Yangın, samanlık, ev ve ahıra sıçradı ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı
    20:33 Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olay, Şeyh Sinan Mahallesi Garaj 2. Sokak üzeri Eski Sanayi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın lastiğini bıçakla kesen S.S. isimli şahıs, o esnada yol kenarında oturan E.K. tarafından görüldü. Aracın zarar gördüğünü fark eden E.K., bıçaklı saldırgana tepki gösterdi. İkili arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Çıkan kavga sonrası ikili bıçak ve sopayla birbirine girdi. S.S. sopayla başından yaralanırken, E.K. de bıçak darbesiyle bacağından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada
    20:31 Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada

    İstanbul Silivri'de bir kişi aralarında husumet bulunan şahsın kahvehanesine av tüfeği ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli jandarma tarafından yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Doruk Erolçevik, Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    20:30 Doruk Erolçevik, Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Doruk Erolçevik, Mısırlı rakibi Eslam Osama'yı yenerek dünya şampiyonu oldu. Erolçevik, erkekler epede ilk dünya derecesini elde ederek Türk eskrim tarihinde bir ilke imza attı. Şampiyonluk madalyasını T.C. Suudi Arabistan Krallığı Büyükelçisi Prof. Dr. Emrullah İşler'in elinden aldı.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı
    20:28 Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı

    Batman'da bir hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Sason Çayı'na uçtu ve kayalıklarda asılı kaldı. Araçta mahsur kalan 2 kişi ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı.


Advertisement