Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinlikleri

Diyarbakır\'da 1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinlikleri

Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü, İstasyon Meydanı'nda BDP ve sivil toplum kuruluşları tarafından 'Demokratik çözüm ve müzakere mitingi' adı altında miting düzenlendi.

01.09.2012 21:05  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Asker annelerine hürmetlerimle birlikte çağrım ve ricam şudur; eğer siz de tıpkı barış anneleri gibi, Kürt anneleri gibi 'gerilla bizim evladımızdır' derseniz, o zaman eller tetikten çekilir" dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İstasyon Meydanı'nda BDP ve sivil toplum kuruluşları tarafından 'Demokratik çözüm ve müzakere mitingi' adı altında bir miting düzenlendi. Müzikler eşliğinde halaylar çekilen mitingde, yaklaşık bir ay önce eşcinsel olduğu için ailesi tarafından öldürülen R.A. için de Kesk u Sor topluluğu pankart açarak, suçluların cezalandırılmasını istedi.

Program, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün Kürtçe konuşması ile başladı. Daha sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Savaş çözüm değildir, çatışma çözüm değildir; asker, polis sivil gerillanın ölümü çözüm değildir, tecrit çözüm değildir. Yegane çözüm yolu var; karşılıklı olarak parmaklar tetikten çekilsin, ister Ankara'da, ister Diyarbakır'da, ister Oslo'da müzakere masası tekrar kurulsun. Çözüm; diyalogdur, müzakeredir, Kürt halkının annesinin ak sütü gibi helal olan haklı statü talebini vermektir. Son çağrım; barış anneleri gibi yüreği yaralı olan asker annelerinedir. Kürdistan coğrafyasında bulunan bütün barış anneleri her seferinde haykırıyor, 'asker de bizim evladımız, savaş dursun' diyor. Şimdi Diyarbakır meydanından, barış meydanından Türkiye'nin dört bir yanındaki asker annelerine, hürmetlerimle birlikte çağrım ve ricam şudur; eğer siz de tıpkı barış anneleri gibi, Kürt anneleri gibi 'gerilla bizim evladımızdır' derseniz o zaman eller tetikten çekilir. O zaman kardeş hukukunun inşasını kapısı aralanmış olur. İnşallah bir gün bu topraklara barışın müjdesini vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise, "Biz halkımızın yanındayız. Kürt sorunun kilitlendiği nokta nerede hep söyledik, bugün de söylüyoruz, Kürt sorununda çözüm İmralı'da, halk söylüyor. Biz böyle söyleyince başbakan kızıyor. Diyor ki 'başka yeri adres gösteriyorlar'. Biz adres orası olduğu için orayı gösteriyoruz. Aklımız yok mu, siz mi bize akıl vereceksiniz. Barış masası oluşturulmalı, bir kenarında Öcalan oturmalı, bir kenarında ise devlet oturmalı" dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Servet Kocakaya, mitinge katılanlara konser verdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement