Diyarbakır'da 16 Sanıklı Jitem Davasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 16 Sanıklı Jitem Davasına Devam Edildi

Aralarında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da bulunduğu 5'i firari 16 sanıklı JİTEM davasına, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

27.02.2014 17:01  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır, mardin, Batman ve Şırnak'ta çeşitli tarihlerde birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemini gerçekleştirdikleri iddiasıyla yargılanan ve aralarında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da bulunduğu 5'i firari 16 sanıklı JİTEM davasına, Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuksuz 16 sanığın katılmadığı duruşmada ilk olarak müdahil avukatı Tahir Elçi söz aldı.

Avukat Tahir Elçi, 1989 yılında vatani görevini yaptığı Antalya'daki birliğinden Cem Ersever'in ekibi tarafından alınarak, 100 bin dolar karşılığında Saddam güçlerine teslim edildiği iddia edilen ölen Mehmet Kılıç'ın kaçırılmasına ilişkin tanıkların hazır olduğunu belirtti. Tahir Elçi, şunları söyledi:

"Asıl adı Muho Gevdan olan Mehmet Kılıç, Halepçe katliamı sırasında Türkiye'ye gelerek, Türk vatandaşlığına geçmiştir. Antalya'da vatani görevini yaparken Cem Ersever'in ekibi tarafından askeri birlikten alınarak 100 bin dolar karşılığında Saddam Hüseyin'in güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Bu olayla ilgili olarak 4 tane tanık dinletmek istiyoruz. Bunun listesini daha önce mahkemeye sunduk. Bu tanıklardan biri maktul ile birlikte Bağdat'ta cezaevinde bulunan kişidir. Biri ise askerlik görevini Antalya'da yapan kişidir. Tanıklardan biri Irak'tan gelmiştir. Tanıkları sürekli hazır etme imkanımız yoktur. Kendilerinin Mehmet Kılıç'ın askerlik yaptığı birliğinden alınarak öldürülmesi olayına şahittirler. Mehmet Kılıç'ın ailesi 20 yıldan beri delil toplama peşindedir. Öldürülme olayına tanık olan kişiler zar zor bulunmuştur. Biz bu tanıkları bir daha getiremeyebiliriz" dedi.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme aralarında Irak'tan getirilen Hüseyin Yusuf Ali'nin de bulunduğu 4 tanığın dinlenmesi talebini şimdilik reddetti. Ara kararda, dosyanın 16 klasörden oluştuğu, dosyanın kısa sürede incelenmesinin mümkün olmadığı, tanık beyanlarının da dosya kapsamına uygun olması gerektiği belirtilerek, tanıkların bu duruşmada dinlenilmesinin reddine, dosyanın incelenmesinin ardından tekrar karar verileceği belirtildi.

Daha sonra tekrar söz alan Avukat Tahir Elçi, "Biz tanık listesini bugün vermiş değiliz. Mahkemenin belirttiği gerekçe yerinde değildir. Mehmet Kılıç askerlik görevini yaparken Irak güçlerine teslim edilmiştir. Bu olayla ilgili bugün ayağımıza kadar gelen delili elimizin tersiyle itiyoruz. Biz buna bir anlam vermiş değiliz. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kaçırılarak götürülüyor ve siz bu tanıkları dinlemiyorsunuz" dedi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Mahmut Yıldırım, Hacı Hasan, Mehmet Zahit Karadeniz ve Muhsin Gül hakkındaki yakalama emri ile sanık Abdülkadir Aygan için çıkartılan gıyabi tutuklama kararlarının devamına karar verdi. Mahkeme eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 16 Sanıklı Jitem Davasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement