Diyarbakır'da 17 bin 734 öğrenciye LGS, TYT ve AYT deneme sınavı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 17 bin 734 öğrenciye LGS, TYT ve AYT deneme sınavı

Diyarbakır\'da 17 bin 734 öğrenciye LGS, TYT ve AYT deneme sınavı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilesinde belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 17 bin 734 ortaokul ve lise son sınıf öğrencisine yönelik deneme sınavı yapıldı.

14.01.2022 16:21  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kayapınar ilesinde belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 17 bin 734 ortaokul ve lise son sınıf öğrencisine yönelik deneme sınavı yapıldı.

Kayapınar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "Eğitime dost belediye şiarı" ile eğitime yatırım yapan belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle anlamlı bir çalışmaya daha imza attı.

Yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde yaklaşık 17 bin 734 öğrenciye ücretsiz deneme sınavı desteği sağlanıyor.

8. sınıflar için Liselere Geçiş Sınavı (LGS), 12. sınıflar için ise Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) denemeleri toplamda tüm özel ve devlet okullarında eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ile sınavın yapıldığı okulları ziyaret etti.

Sınava giren öğrencilere başarılar dileyen Koç, hedeflerinin öğrencilerin akademik başarılarını artırmak olduğunu söyledi.

Deneme sınavlarının her ay düzenli olarak yapılacağını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Belediyecilik yalnızca alt ve üst yapı faaliyetleri değildir. Eğitime destek olmak, kalitesini artırmak en önemli vazifelerimizden birisidir. Kayapınar Belediyesi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile çok güzel iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin sınav formatına alışması, heyecanlarının yenilmesi açısından önemli ve değerli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu sınavlar, öğrencilerimizin eksikliklerini ortaya koyacak, o konulara odaklanmalarını sağlayacaktır. Sevgili öğrencilerimizin daha iyi olmasını arzuluyoruz, tüm evlatlarımıza başarılar diliyoruz."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ise Kayapınar Belediyesi ile işbirliği yapmak suretiyle akademik başarıyı artırmak, sınav heyecanını daha rahat bir ortamda tecrübe etmelerini sağlamak amacıyla deneme sınavlarını yaklaşık 17 bin 734 öğrenci ile başlattıklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 17 bin 734 öğrenciye LGS, TYT ve AYT deneme sınavı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement