Diyarbakır'da 28 Şubat ve Fetö Yargısı Mağdurlarının Adalet Talebi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 28 Şubat ve Fetö Yargısı Mağdurlarının Adalet Talebi

- Diyarbakır'da 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının adalet talebiDİYARBAKIR - Diyarbakır'da toplanan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi adalet istediklerini ve af çalışmalarına 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının da dahil edilmesini talep etti.

30.09.2018 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Diyarbakır'da 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının adalet talebi

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da toplanan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi adalet istediklerini ve af çalışmalarına 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının da dahil edilmesini talep etti.

Merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan AZC plaza önünde toplanan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi ortak bir basın açıklaması yaptı. Ellerinde dövizlerle alana gelen üyeler, mağduriyetlerinin giderilmesi için biran önce adım atılmasını talep etti. Gündemde olan af çalışmalarının sadece bir grubu kapsadığını, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının kapsam dışında tutulduğunu belirten üyeler bu durumun hukuki ve insani olmadığını dile getirerek mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

"En büyük acı Müslüman halka yaşatıldı"

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Musab Arasan, Türkiye'de en büyük mağduriyet ve acının Müslüman halka yaşatıldığını ifade ederek, "İnsanlar inançlarından dolayı ötekileştirildi, mürteci yaftalamasıyla ya zindanlara konuldu ya dar ağaçlarına çıkarıldı. Sistemin zulmü yetmezmiş gibi ondan türeyen virüsler de halka musallat oldu, kanını emdi, zulmetti. İnancından taviz vermeyenler zulme rıza göstermedi, direndi. Yine bunun bedeli de ya ölüm oldu ya da zindan. Hiçbir şekilde hayat hakkı tanınmayan masumların çığlıkları arş-ı alaya yükselmişken bugün hala bu çığlıkları duymamak Gayretullah'a dokunacaktır. Buradan bir kez daha insanlık namına sesimizi haykırıyoruz ve diyoruz ki, yıllardan beridir bu insanlar içerdedir. Bunların cezaevinde olmalarının sebebi 28 Şubat ve FETÖ yargısıdır. Bu zulmün devam etmesi insanlık ve adalet namına büyük bir ayıptır" dedi.

"Halen bırakılmamaları anlaşılır değil"

İslami yaşamı istedikleri için kimisi 30 yılı aşkındır cezaevinde tutulan bu insanların halen bırakılmamalarının anlaşılır olmadığını ifade eden Arasan, "Yıllardan beridir cezaevlerinde tutulan bu insanlar ile birlikte aileleri de cezalandırılmaktadır. Bu insanlar defalarca şehirden şehre sürgüne gönderilerek adete kendileriyle birlikte aileleri de cezalandırılmak istenmektedir. Bu insanların birçoğunun anne ve babası onlar cezaevlerindeyken çocuklarına hasret gittiler. Kimisi de cezaevlerindeki kötü koşullardan dolayı cezaevinden çıktıktan sonra vefat ettiler. 28 Şubat hemen her çevre tarafından 'darbe' olarak adlandırılıyorken, 28 Şubatçılardan bir kısmının darbeciliği mahkeme tarafından da tescil edilmiş ve onlara müebbet hapis cezası verilmişken, 28 Şubatçı hakim ve savcıların brifingli ya da paralel yargının elemanları olduğu tespit edilmiş ve kritik mahkemelerde görev yapanlar ya ihraç edilmiş ya da tutuklanmışken, örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğu ve cezalandırdığı ortaya çıkmışken, 28 Şubat süreci yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapılamaz. Hukuksuzluğun bu derece ayyuka çıktığı bir konuda böylesi bir sessizlik ve tavırsızlık endişe ve utanç vericidir. 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını bekliyoruz. 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat'ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını ve oluşan tüm mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz. 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Beklentimiz yıllardır haksız ve hukuksuz gerekçelerle işlerinden olan, okullarını bırakmak zorunda kalan, fişlenen ve yıllardır zindanlara mahkum edilen 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurları için adalet mekanizmasının işletilmesidir" diye konuştu.

Diyarbakır\'da 28 Şubat ve Fetö Yargısı Mağdurlarının Adalet Talebi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 28 Şubat ve Fetö Yargısı Mağdurlarının Adalet Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement