Diyarbakır'da 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışma Ele geçirilen silah patlayıcı ve diğer malzemeler Diyarbakır'da 8 terörist etkisiz hale getirildi Silvan ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda Çınar İlçe Emniyet Amirliğine, Mermer Jandarma Karakoluna, Diyarbakır'da polis servis aracına ve Hani İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araç ile saldıran teröristlerden 8'i etkisiz hale getirildi Teröristler arasında sözde alan sorumlusu "Bager Cudi" kod isimli Batman doğumlu Ramazan İmen ve terör örgütünün 2 bombacısı da bulunuyor Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki operasyonda, Çınar İlçe Emniyet Amirliğine, Mermer Jandarma Karakoluna, il merkezinde polis servis aracına ve Hani İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araç ile saldıran teröristlerden 8'inin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

16.04.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışma

Ele geçirilen silah patlayıcı ve diğer malzemeler Diyarbakır'da 8 terörist etkisiz hale getirildi

Silvan ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda Çınar İlçe Emniyet Amirliğine, Mermer Jandarma Karakoluna, Diyarbakır'da polis servis aracına ve Hani İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araç ile saldıran teröristlerden 8'i etkisiz hale getirildi

Teröristler arasında sözde alan sorumlusu "Bager Cudi" kod isimli Batman doğumlu Ramazan İmen ve terör örgütünün 2 bombacısı da bulunuyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki operasyonda, Çınar İlçe Emniyet Amirliğine, Mermer Jandarma Karakoluna, il merkezinde polis servis aracına ve Hani İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araç ile saldıran teröristlerden 8'inin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca karayollarına mayın ve el yapımı patlayıcı döşeyen, yol kesen, vatandaşların canına ve malına kasteden, vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, adam kaçıran, araçlarını gasbeden ve yakan, askeri birlik ve asker personel ile emniyet personeline saldırı yapan, Çınar İlçe Emniyet Amirliğine, Sur ilçesinin Mermer Jandarma Karakoluna, Diyarbakır merkezde polis servis aracına, Hani İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araç ile saldıran, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük yatırımlarından olan Silvan Barajı'nın yapımını engellemek amacıyla saldırı, taciz ve eylem yapan, Diyarbakır'ın kırsal alanında faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin tespiti, yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Çalışmalar sonucu söz konusu eylemlere katılan, Silvan ilçesi Ergeçidi kırsalında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 10-12 teröristin tespit edildiği kaydedilen açıklamada, 14 Nisan günü saat 19.00'dan itibaren icra edilen operasyonda 8 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Etkisiz hale getirilen 8 terörist arasında örgütün sözde alan sorumlusu "Bager Cudi" kod isimli Batman doğumlu Ramazan İmen ve terör örgütünün 2 bombacısının da bulunduğu vurgulanan açıklamada, "Grupta bulunan 4 teröristin de yaşanan sıcak temas sırasında etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olay bölgesinde yapılan arazi arama ve taraması sonucunda sığınak içerisinde 7 el yapımı patlayıcı olarak hazırlanmış mutfak tüpü, 70 kilogram amonyum nitrat, akü, çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan koli bantları ile kazma ve kürek, 20 kalem muhtelif giyim malzemesi, yaklaşık 150 kilogram gıda malzemesi, muhtelif temizlik malzemesi bulundu.

Operasyonda yaşanan çatışmada ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinde 9 kalaşnikof piyade tüfeği, 5 el bombası ve kılıfı, 4 roketatar mühimmatı, gece görüş dürbünü, gece görüş gözlüğü, el yapımı patlayıcı düzeneği, tabanca ve şarjörü, 14 tabanca mühimmatı, 27 dolu kalaşnikof şarjörü, 810 kalaşnikof piyade fişeği, 33 şarjör kılıfı, 2 telsiz, 30 el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan pil, koli bandı, örgütsel içerikli doküman, terör örgütünü simgeleyen bez parçası, 13 sırt çantası, 13 uyku tulumu, hava görüntüsünü engellemek için branda, muhtelif miktarda roketatar yaprak sevk barutu, termal görüntüyü engellemek için kullanılan 3 şemsiye, fotoğraf makinesi, radyo, kayıt cihazı, makineli dürbün aparatı ele geçirilmiştir."

Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda soruşturmanın sürdüğüne değinilen açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla süreceği bildirildi.

Diyarbakır\'da 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement