DİYARBAKIR - Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı - Son Dakika
Güncel

DİYARBAKIR - Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı

Diyarbakır Valiliğince İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen "Ben Olsaydım" temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı.

19.04.2022 13:57  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliğince İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen "Ben Olsaydım" temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı.

Vali Münir Karaloğlu, merkez Kayapınar ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, bağımlılığın sadece Türkiye'nin değil dünyanın da mücadele ettiği, çağın hastalığı olduğunu söyledi.

Bağımlılıkla mücadelede yerelden genele söyleneceklerin, bu çalıştayda yapılacak tartışmaların Diyarbakır ve ülke için çok kıymetli olduğunu belirten Karaloğlu, bağımlılık, insanı hem zihnen hem de ruhen felç eden, hayattan koparan, toplumları perişan eden bir sorun olduğunu kaydetti.

"İnsanoğlunun belki kendi eliyle ortaya çıkardığı bir hastalığı yine hep birlikte tedavi etme konusunda bir gayreti var. Onun için bununla hep birlikte topyekun bir mücadeleye ihtiyacımız var." ifadelerini kullanan Karaloğlu, bağımlılığın her alanı ile ilgili kolluk kuvvetlerince mücadele verildiğini, bağımlılıkla topyekun mücadele edilmesi durumunda başarı elde edilebileceğini aktardı.

Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bağımlılık denince insanların aklına gelen ilk şey uyuşturucudur. Uyuşturucunun arzıyla ilgili Diyarbakır'da amansız bir mücadele var. Türkiye genelinde narkotik suçlarla mücadele konusunda İl Emniyet Müdürlüğümüzün uyguladığı Narko Alan projesi Türkiye birincisi oldu. İl Jandarma Komutanlığımız yıllardır milyonlarca kök keneviri tarladayken yakalayıp imha ediyor. Ancak bu yetmiyor. Asıl önemli olan gencin, çocuğun bu beladan uzak durması. Bunu da en güçlü kalemiz olan aile ile sağlayacağız. En büyük mücadele ailede başlayacak."

Diyarbakır'da gençlik ve sporla ilgili çok önemli yatırımlara imza attıklarını anımsatan Karaloğlu, gençlere kaliteli zaman geçirecek alt yapıyı oluşturmak zorunda olduklarını anlattı.

Diyarbakır'ın tamamında gençlerin zamanını kaliteli geçireceği, sokağa çıktığında istismara uğramadan fiziksel ve ruhen gelişimini tamamlayacak mekanlar ortaya koymak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürüttükleri çok önemli çalışmaların olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, "Bunları yapmazsak o zaman kötü niyetlilere gün doğmuş olur. Gençlerimizi onların insafına bırakmış oluruz. Onun için bu mücadelede her kim varsa 'Ben Olsaydım' sorusunu kendisine sorup bağımlılıkla mücadelede mutlaka katkısını ortaya koymak zorundadır." dedi.

Çalıştay ile toplumun her kesimini farklı masalarda bir araya getirdiklerini bildiren Karaloğlu, çalıştaya katkı veren herkese teşekkür etti.

2 gün sürecek çalıştay kapsamında kent genelinde mevcut bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunların çözümüne yönelik önerilerde bulunmak amacıyla uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konuları ele alınacak.

Çalıştaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

DİYARBAKIR - Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DİYARBAKIR - Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement