DİYARBAKIR'DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE 'BEN OLSAYDIM' ÇALIŞTAYI BAŞLADI - Son Dakika
Güncel

DİYARBAKIR'DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE 'BEN OLSAYDIM' ÇALIŞTAYI BAŞLADI

SAĞLIK Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve Diyarbakır'da da Valilik tarafından İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 4 oturum ile 2 gün sürecek olan 'Ben olsaysım' temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı başladı.

19.04.2022 14:59  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAĞLIK Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve Diyarbakır'da da Valilik tarafından İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 4 oturum ile 2 gün sürecek olan 'Ben olsaysım' temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı başladı.

Diyarbakır'da bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunların çözümüne yönelik önerilerde bulunmak amacıyla uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konuları ele alınacak 'Ben olsaydım' çalıştayı başladı. Valilik tarafından il Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 2 gün boyunca sürecek 4 oturumdan oluşan 'Ben olsaydım' çalıştayı Kayapınar ilçesinde bir otelde yapıldı. Programa Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ilçe kaymakamları, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

'KOLLUK BİRİMLERİ TÜRKİYE'DE, HER İLDE VE DİYARBAKIR'DA DA ÇOK CİDDİ BİR MÜCADELE EDİYOR'

Burada konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 'Bağımlılık, sadece Diyarbakır'ın veya Türkiye'nin değil, bütün dünyanın birlikte mücadele ettiği önemli problemlerden bir tanesidir. İnsan oğlunun kendi eliyle belki ortaya çıkarmış olduğu bir hastalığı yine insan oğlu hep birlikte tedavi etme konusunda bir gayrette. Bağımlılık hem zihnen, hem ruhen insanı felç eden, insanı hayattan koparan toplumları perişan eden bir sorundur. Onun için bununla hep birlikte topyekun bir mücadeleye ihtiyacımız var. Elbette ki işte bağımlılık dediğimizde uyuşturucusundan, alkolüne, sigarasını ve davranışsal bağlımlığa kadar her alanda mücadele ediliyor. Ama tabi bağımlılık denince insanların aklına gelen ilk uyuşturucu maalesef. Artık çağımızda diğer alanlar da en az bu kadar önemli. Uyuşturucuyla ilgili elbette ki uyuşturucunun arzusuyla ilgili kolluk birimleri Türkiye'de, her ilde ve Diyarbakır'da da çok ciddi bir mücadele ediyor. Narkotik suçlarla mücadele birimlerimiz hem emniyette, hem jandarmada bunun arzıyla ilgili mücadele amansız bir şekilde devam ediyor' dedi.

'DİYARBAKIR BİRİNCİ OLDU VE ANTALYA'DA İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN BİRİNCİLİK ÖDÜL ALDI'

Türkiye genelinde narkotik suçlarla mücadelede emniyetin yapmış olduğu yarışmada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün uygulamış olduğu 'narko alan' projesini hatırlatan Karaloğlu, şunları söyledi;

'Türkiye'de Diyarbakır birinci oldu ve Antalya'da İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'dan birincilik ödül aldı. Ben emniyet mensuplarımızı, il emniyet müdürümüzü ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum. İl jandarma Komutanlığı Türkiye'nin en çok uyuşturucu, özellikle esrar konusunda ele geçirendir. Milyonlarca kök kenvir daha tarladayken yakalanır ve imha edilir Diyarbakır'da. Bu yeter mi' Yetmez arkadaşlar, bu mücadele topyekun yapılmadığı sürece bizim yaptığımız sadece arzla ilgili olan, önemli olan gencin, çocuğun ve vatandaşın hiç bulaşmaması, uzak durması, bu beladan uzak durması. Bununla ilgili en güçlü kalemiz ailedir.?

Program, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan veriler ve Bağlar ilçesinde devam eden 'Narko Alan Diyarbakır' projesi sunumlarıyla devam etti.

DİYARBAKIR\'DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE \'BEN OLSAYDIM\' ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DİYARBAKIR'DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE 'BEN OLSAYDIM' ÇALIŞTAYI BAŞLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor
    13:34 Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor

    Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, seçildikten sonra ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, RATED Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Adıyaman ve diğer isimler Çelik'i ziyaret ederek tebriklerini iletti. Çelik, ziyaretçilerine teşekkür ederek, projelerini hayata geçirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Adıyaman'da Öğrenciler Perre Antik Kent'teki Kazı Çalışmalarına Katıldı
    13:34 Adıyaman'da Öğrenciler Perre Antik Kent'teki Kazı Çalışmalarına Katıldı

    Adıyaman'da bulunan 16 ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Perre Antik Kent'te gerçekleştirilen kazı çalışmalarına katıldı. Öğrenciler, arkeologlarla birlikte kazı yapmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.

  • 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği Başlıyor
    13:34 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği Başlıyor

    İzmir'de düzenlenecek olan 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği, halk dansları gösterileri, müzikaller ve konserlerle çocuklara keyifli saatler yaşatacak. Şenliğin finalinde ise Yeni Türkü sahne alacak. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, tüm yurttaşları bayram coşkusuna ortak olmaya davet ediyor.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 40 Madalya İle Şampiyon Oldu
    13:34 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 40 Madalya İle Şampiyon Oldu

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü engelli sporcuları, Türkiye Yüzme Federasyonu'nun düzenlediği Para Yüzme ve DEAF Yüzme Bölge Şampiyonasında 40 madalya kazandı.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır
    13:30 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak devletin ilgili kurumları ile koordineli ve eş güdümlü olarak komşular ve müttefiklerle iyi niyet çerçevesinde küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını artan bir gayretle sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin stratejik yaklaşımıyla uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çevredeki kritik gelişmelere profesyonel, teknik ve kontrollü bir duruş sergileyerek sorunların kalıcı çözümüne yönelik adımlar attığını ifade etti.


Advertisement