Diyarbakır'da Bisiklet Tutkunları ve Dalgıçlar 5 Haziran Dünya Çevre Günü İçin Pedal Çevirdi ve Temizlik Yaptı - Son Dakika
Yaşam

Diyarbakır'da Bisiklet Tutkunları ve Dalgıçlar 5 Haziran Dünya Çevre Günü İçin Pedal Çevirdi ve Temizlik Yaptı

Diyarbakır'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bisiklet tutkunları tarihi On Gözlü Köprü'ye kadar pedal çevirdi. Dalgıçlar da Dicle Nehri'nde temizlik çalışması yaptı. Vali Ali İhsan Su, çevrenin önemine dikkat çekerek, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılır bir dünya bırakmak için çevreye özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

05.06.2023 14:46  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da bisiklet tutkunları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla pedal çevirdi. Çeşitli kurumlara bağlı dalgıçlar da Dicle Nehri'nde temizlik yaptı.

Kentte 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sur ilçesinde Dağkapı Meydanı'nda toplanan bisiklet tutkunları, Vali Ali İhsan Su'nun verdiği startın ardından tarihi On Gözlü Köprü'ye kadar pedal çevirdi. Vali Su ile yanındakiler, daha sonra organik malzemelerden yapılan çelengi Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına Dicle Nehri'ne bıraktı. AFAD ve Cizre Belediyesi itfaiyesine bağlı dalgıçlar da köprünün altından geçen nehirde temizlik çalışması yaptı.

'ÇEVRE GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ'

Burada konuşan Vali Su, Çevreyi kullanırken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Hem kendi sağlığımız, yaşam alanımız için hem de gelecek nesillerimize daha temiz, daha yaşanılır bir dünya bırakmak için; çevre gerçekten çok önemli. Çevreye bakmak, yeşili korumak, denizlerimizin temizliği, karasularımız çok önemli. Bu çerçevede de tabii ki her birimiz dikkatli olmalıyız, bu anlamda çevremize örnek olmalıyız. Okullarımızda farkındalığı artırmak münasebetiyle çeşitli yarışmalar gerçekleştirdik. Bu ve benzeri çalışmaları ilimizde yürütüyoruz dedi.

Diyarbakır\'da Bisiklet Tutkunları ve Dalgıçlar 5 Haziran Dünya Çevre Günü İçin Pedal Çevirdi ve Temizlik Yaptı
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Diyarbakır'da Bisiklet Tutkunları ve Dalgıçlar 5 Haziran Dünya Çevre Günü İçin Pedal Çevirdi ve Temizlik Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement