Diyarbakır'da Bu Yıl 108 Ton Esrar Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Bu Yıl 108 Ton Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır\'da Bu Yıl 108 Ton Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır'da bu yıl düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 108 ton 750 kilogram toz ve kubar esrar maddesi,50 milyon kök Hint keneviri ele geçirildi.

06.12.2013 02:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da yıllardır 'terör bölgesi' olduğu gerekçesiyle gidilemeyen dağlık bölgelere yönelik bu yıl üst üste düzenlenen operasyonlarla Türkiye rekoru kırıldı. Jandarma ve polisin birlikte düzenlediği operasyonlarda bu yıl şuana kadar 108 ton 750 kilogram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi.

LİCE, HAZRO, KOCAKÖY

Operasyonlar, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma dosyası çerçevesinde yürütülüyor. Ağırlıkta Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı köylerde gerçekleştirilen operasyonların yanı sıra kentte bulunan Hevsel Bahçelerinde de operasyonlar yapıldı.
Uyuşturucunun ekim ayağının yanı sıra torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına da yönelik operasyonlar sıkça düzenlendi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç koordinesinde, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hilmi Atabay ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven'in emrindeki jandarma ve polisin birlikte düzenlediği operasyonlarla kentte uyuşturucuyu bitirmeye kararlı. Ekipler yalnızca yer üstündeki uyuşturucuları bitirmekle kalmadı.

SON BÜYÜK OPERASYON YİNE LİCE'DEYDİ

Özellikle özel eğitimli detektör köpekler sayesinde yer altına gizlenmiş olan uyuşturucu maddelerde bir bir tespit edilerek ele geçiriliyor. Diyarbakır'da bu yıl yapılan onlarca operasyonda 72 ton toz esrar, 36 ton 750 kilogram kubar esrar olmak üzere 108 ton 750 kilogram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Ayrıca operasyonlarda 50 milyon kök Hint keneviri ile 11 bine yakın uyuşturucu extacy hap ele geçirildi. Diyarbakır'daki son büyük operasyon 24 Kasım gecesi saat 02, 00'da Lice İlçesinin Yalaza Köyü civarında gerçekleştirildi. Operasyon Jandarma Bölge Komutanlığınca 1 Skorsky helikopter, 1 taarruz helikopter kolu, 6 kirpi ve 30 kobra tipi zırhlı araç ile desteklenirken, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile havadan keşif yapıldı. Uyuşturucu operasyonuna İl Jandarma Özel Harekât Taburu, Polis Özel Harekat, Silvan Jandarma Komando Alayı, Lice Komando Alay Komutanlığından toplam 26 tim katıldı. Operasyonda 10 ton toz, 2 ton 450 kilogram kubar esrar olmak üzere 12 ton 450 kilogram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmişti.

TORBACILARA DA BASKINLAR YAPILMIŞTI

Türkiye'de, torbacı olarak bilinen sokak satıcılarına yönelik en büyük operasyonda yine Diyarbakır'da yapılmıştı. 25 Ekim tarihinde sabah 06,00'da başlayan ve bizzat İl Emniyet Müdürü Recep Güven yönettiği operasyon 4 merkez ilçede 79 ev 22 işyeri ile Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde bir ev olmak üzere 102 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirilmişti. 800 polisin katıldığı operasyonda 87 kilo 22 gram toz esrar, 26 kilo 54 gram kubar esrar, 465 plaka esrar, 10 bin 341 sentetik uyuşturucu hap ele geçirilirmiş 51 kişi de gözaltına alınmıştı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yapılan operasyonların yarı sıra Diyarbakır polisi, kentteki parklar ve boş arazilerde bir araya gelen gençleri sık sık kontrol ediyor. Gençler üzerinde sık uygulama yapan güvenlik güçleri özellikle uyuşturucu konusunda taviz vermiyor. Güven timleri, ev işyeri ziyaretlerinde anne babalara uyuşturucunun nasıl bir bela olduğunu anlatarak, ebeveynlerin çocukları için bu konuda çok dikkatli ve uyanık olmasını tavsiye ediyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Bu Yıl 108 Ton Esrar Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement