Diyarbakır'da bulunan dev çekirge görenleri şaşırttı - Son Dakika
3.Sayfa

Diyarbakır'da bulunan dev çekirge görenleri şaşırttı

Diyarbakır'da çiftçiler, yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda dev çekirge buldu. Etçil olan dev çekirge kurbanlarını boynundan veya arka bacaklarından yemeye başlıyor.

20.06.2019 12:57  Güncelleme: 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağıkonak köyünde çiftçiler, tarla biçerken, yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda dev çekirge ile karşılaştı. Çekirgeyi yakalayan çiftçilerden Mahsun Atlı, bölgede ilk defa böyle bir çekirge gördüklerini söyledi.

Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yayılış gösteren dev çekirgenin erginlerinin boyunun 15 ila 20 santimetreye ulaşabildiğini söyledi.

Diyarbakır'da bulunan dev çekirge görenleri şaşırttı

Prof. Dr. Satar, "Geceleri aktif olarak avlanan etçil türlerdir. Tarıma zararlı böceklerle beslendiklerinden faydalı türlerdir. Avlarını yakalamak için ön bacaklarını kıllanırlar. Bacaklarının üzerinde kuvvetli diken yapısında çıkıntılar vardır. Kurbanlarını boynundan veya arka bacaklarından yemeye başlarlar, aynı cinse ait bazı türler Afrika'da insanlar tarafından sevilerek yenen böcekler arasındadır. Bu dev çekirgeleri merak edenler, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Müzesi'ne gelerek görebilirler" dedi.

Diyarbakır'da bulunan dev çekirge görenleri şaşırttı
Diyarbakır\'da bulunan dev çekirge görenleri şaşırttı

Son Dakika 3.Sayfa Diyarbakır'da bulunan dev çekirge görenleri şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • Ali: Utanmadan bir de burda yorum yapıyorlar.. Keşke doğudakiler dağılacağına hertarafa çekirgeler dağılsaydi bunların verdiği zararın milyonda birini vermezdi çekirgeler.. Atam bu zararlı çekirgeleri temizleyin demiş ama bu memlekette kimse işini yapmıyorki 11 64 Yanıtla Konuşma: Sen ne biçim bı insansın ki insan değilsin yazdığını okuduğumda anladım sen değil senin feriştahın gelse bizi temizleyemez bunu ilaveten Atatürk böyle birşey dememiş pis emellerinize alet etmeyin tabi saygınız var ise 1 1 Doğulu: Ne oldu doğuyu hazmedemiyorsan çekilip gidersin ülkemden bu vatan hepimizin millieti ayrıştırarak bir yere varamassın kimseyide hor göremessin faşistlik yapmanın bi anlamı yok.. 0 0 SİNEM: Her haberin altına senin gibi yorum yapan,bir öküz başlı antilop var. 0 0 Hayasız: Sen insancık zavallı TL ile ise sana değer bicemeyeceğim insanları ayrıştıran yaratık asıl sen ve senin gibi düşünenleri ıssız bir adaya koyup uzaktan izlemek gerek 0 0 Mert: Senin gerizekalı olman sıkıntı değilde senin yazdığını beğenen senden daha geri zekalıların sayısının bu yorumu yazarken 22 ye ulaşmış olması gerçekten vahim bir durum. Halbuki biz sağlıklı ve gerçekten akılcı düşünen insanlar soyunuzun tükendiğini sanıyorduk 0 0 Akdeniz incisi: Seninde hayvandan farkın yok bilmem anlatabildimmi sana sizin gibiler yüzünden doğudaki insanlara artık millet ne gözle bakar oldu sizin gibi cahiller yüzünden nerde nsl insanlar var ne şekilde yaşıyorlar bilmiyorsunuz ama yorum yapiyorsunuz sizde kendinize adam diyorsunuz bende türküm ve bu türkiye vatandaşıyım ama kurtlerde türkiye vatandaşi ona göre yorum yapin yada yapmayın yorumunuzu kendinize saklayın 0 0 Van65: Ne diyorsun değişik 0 0 Tamam ben: Terbiyesizlik yapma ben diyarbakirliyim asıl zararlı sen ve senin gibilersiniz 0 0
  • Faytoncu ya: Orta asya git dedenin topraklarına isgalciler 8 25 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement