Diyarbakır'da Çikolatalı Basketbol Eğitimi - Son Dakika
Spor

Diyarbakır'da Çikolatalı Basketbol Eğitimi

Diyarbakır\'da Çikolatalı Basketbol Eğitimi

Diyarbakır'da 06-17 yaş arası çocukların spora ilgisini artırmak için Diş macunu ve çikolatalı basketbol eğitimi veriliyor.

06.05.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 2013 yılında deneyimli basketbol adamı Antrenör Recep Eser önderliğinde kente Lisanslı Basketbol Antrenörleri, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve lisanslı Basketbolculardan oluşan Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tüm Basketbol Adamları ve Sporcuları Derneği Diyarbakır'daki tüm çocukları spora özendirip Diyarbakırlı çocuklara bilinçli Basketbol eğitimi vermeye başladı.

BASKETBOLA İLGİ YOK

Kentteki tüm 06/17 yaş arası çocuklara sporu sevdirmeyi hedeflediklerini belirten Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tüm Basketbol Adamları ve Sporcuları Derneği (GABBASDER) Başkanı Recep Eser Diyarbakır ve Bölge'de sporun özellikle de basketbolun gelişmesi adına eksikliğini hissedilen dernekleşmeyi gerçekleştirerek, kentte ve bölgedeki genç potansiyelin basketbola ilgisinin yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

Eser, Kentte bulunan birçok sitede basketbol sahası bulunduğunu fakat bu basketbol sahalarının kullanılmadığını belirterek basketbolun çocuklar için birçok spor dalından daha fazla faydalı olduğunu belirterek, "Amacımızın potansiyeli olan bu çocuklarımızı bulup yetiştirmek ve ilimizi ve bölgemizi temsil etmelerine katkıda bulunmak. Bu amaç doğrultusunda Antrenör Engin Sis, Antrenör Ömer Sözen, Antrenör Mutlu Yıldız ve eski milli atlet Naci Sevinçer hocalarımızla beraber spor okulu açıp bu eksikliğin giderilmesinde katkıda bulunma kararını alarak uygulamaya geçirdik" dedi.

ANTRENMANDAN SONRA ÇİKOLATA

Spor okulu ile diğer bir amaçlarının sporla çocuklarımıza hayatı öğretmek olduğunu anlatan GABBASDER Başkanı Recep Eser, "kendilerinin sosyalleşmelerini sağlamak, uygulanan kişisel bakım sistemi, ders takip sistemi, boy ve kilo takip sistemi ve kişiye özel beslenme ve antrenman programları ile hem bedenen hem de zihnen ideal nesil yetiştirmek. Bunun ilk etabında çocuklarımıza 2 ayda 3 defa diş macunu dağıtarak bu hayata geçirdiğimiz kişisel bakım sistemi diğer alanlarda da devam edecektir. Çocuklarımıza verilen basketbol antrenmanlarının ardından kendilerine birde çikolata ikram ediyoruz böylelikle daha çok mutlu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Basketbol Antrenörü Engin Sis ise "Diyarbakır ve bölgemizde her biri adeta pırlanta olan çocuklarımız ve gençlerimize bir nebzede olsun katkı sunmak en büyük hedefimiz. Bu spor okulunda yetişen çocuklarımızı ileride lisanslı basketbolcu olarak sahalarda göreceğiz. Diğer bir hedefimiz ise buradan yetişen çocuklarımızı spor akademisi sınavlarına hazırlayarak bu başarılı olmalarını sağlamak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakır'da Çikolatalı Basketbol Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement