Diyarbakır'da eylem yapan ailelere mersin'den destek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da eylem yapan ailelere mersin'den destek

Diyarbakır\'da eylem yapan ailelere mersin\'den destek

DİYARBAKIR'da, kayıp çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelere, Mersin'de toplanan Vatan Partisi üyeleri destek verdi.

17.09.2019 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da, kayıp çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelere, Mersin'de toplanan Vatan Partisi üyeleri destek verdi.

Vatan Partisi üyeleri, merkez Akdeniz İlçesi Hastane Caddesi'ndeki partilerinin il binasında bir araya geldi. 'Anaların yanında, HDP/ PKK'nın karşısındayız' pankartının açıldığı eylem sırasında 'Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir' sloganı atıldı.

Burada konuşan Vatan Partisi İl Başkanı Lerzan Özgenç, 2 hafta önce başlayan oturma eylemine her geçen gün başka ailelerin katıldığını belirterek, " Diyarbakır'da HDP il başkanlığı önüne dikilen Hacire Akar ana ve ertesi gün ona katılan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer isimli annelerimiz bu direnişin ateşini fitillediler. Bu sabah itibarıyla PKK'nın elindeki çocuklarını ve PKK'nın kaçırdığı güvenlik görevlisi yakınlarını, en doğru adresten, PKK'ya kadro temin eden HDP'den isteyen ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. Emperyalizmin uşağı bölücü terör örgütüne karşı verilen vatan savaşını en güçlü sesiyle, kayıtsız ve şartsız destekleyen Vatan Partisi, büyük yanlışın yani çözüm sürecinin henüz sonlanmadığı 2014 yılında, evlatlarını çalan PKK'ya karşı Diyarbakır Belediyesi önünde günlerce eylem yapan annelerimize, Öncü Kadın ve Kardeşlik Bürosu kadroları ile destek vermeye gitmişti. Bugün de cesur analarımızın yanına ilk koşan Vatan Partisi Öncü Kadın örgütümüz oldu. Devletimiz bakanlarıyla, güvenlik güçleriyle annelerimizin yanında. Anaların önderliğinde milletin kalbinden yükselen teröre lanet haykırışını ve aynı zamanda Türk ve Kürt yurttaşların kardeşliğini bütün dünyanın gözüne sokan bu direnişi, devletimizin kesin adımlarla sonuca ulaştırmasını millet olarak bekliyoruz. Hain terör örgütünün elinde tutsak olan gençlerimiz en kısa zamanda sağ ve salim geri istiyoruz. Türkiye'yi bölme programı ile kurulan PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin derhal kapatılmasını istiyoruz" dedi.

Özgenç'in konuşmasının ardından slogan atan grup, daha sonra HDP'nin kapatılması için açılan stantta imza verdi. 3 gün sürecek olan kampanyada toplanan imza daha sonra Vatan Partisi Genel Merkezi'ne gönderilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da eylem yapan ailelere mersin'den destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 7 Zanlı Gözaltına Alındı
    10:13 Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 7 Zanlı Gözaltına Alındı

    Kırıkkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 7 zanlı gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 13,78 gram sentetik uyuşturucu ve 125 sentetik hap ele geçirdi. Gözaltına alınan 7 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi
    10:11 Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi

    Denizli'nin Kale ilçesinde su yolu kazısı sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar, hayvanların ve insanların hayır duası için çalıştıklarını gösterdi.

  • Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi
    10:11 Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi

    Kırşehir'in Kaman ilçesinde bulunan Savcılı Plajı'nda sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Plaj, sahili, yeşil alanı ve su sporlarıyla dikkat çekiyor. Görüntülerin bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor.

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı
    10:09 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda, 5 kişinin uyuşturucu madde satın aldığı ve kullandığı bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda 41 adet sentetik ecza hap ele geçirildi ve şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

  • Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı
    10:08 Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol katederek baharın habercisi olan çağla topladı. Doğal olarak yetişen çağlalar, yöre halkı tarafından torbalar dolusu toplanıyor.

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.


Advertisement