Diyarbakır'da İçinde Macera Adası Bulunan Temapark Hizmlete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da İçinde Macera Adası Bulunan Temapark Hizmlete Açıldı

Diyarbakır'da içinde macera adası bulunan Temapark hizmlete açıldıDİYARBAKIR'da, Büyükşehir Belediyesince merkez Kayapınar ilçesindeki Nazım Hikmet ile Sipan caddelerinin kesiştiği noktada 34 bin metrekarelik alanda yapılan ve içerisinde çocukların oyun oynayabiliceği mecera adalarınında...

08.10.2018 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da içinde macera adası bulunan Temapark hizmlete açıldı

DİYARBAKIR'da, Büyükşehir Belediyesince merkez Kayapınar ilçesindeki Nazım Hikmet ile Sipan caddelerinin kesiştiği noktada 34 bin metrekarelik alanda yapılan ve içerisinde çocukların oyun oynayabiliceği mecera adalarınında bulunduğu Temapark hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, kentteki yeşil alanları artırmak için çalışmaları kapsamında merkez Kayapınar ilçesi'ndeki Nazım Hikmet ile Sipan caddelerinin kesiştiği 34 bin metrekarelik boş alanı yeşillendirip park haline getirdi. Aromatik bahçeler, müzik eşliğinde ışık ve su oyunları, çocuklar için macera adaları, kitap cafe, spor alanlarının yer alacağı toplam bin 383 ağaç ile binlerce çiçek ve bitki dikildiği Temapark'ta çalışmalar tamamlanarak, hizmete açıldı.

AROMATİK BAHÇE KURULDU

Yapımı 1 yıl süren Temapark'ta, yaklaşık 20 bin metrekarenin yeşil alan olarak değerlendirildi. 10 bin metrekaresi aromatik bahçe düzenlemeleri yapılarak, aromatik bahçelere kelebek çalısı, kırmızı gövdeli kızılcık, sarı gövdeli kızılcık, bahar dalı, sarı ve mavi Çin ardıcı, top mazı, manolya yapraklı kartopu, farklı tür ve renklerde güller, lavanta, adaçayı, sığır kuyruğu, dam koruğu ve kekik benzeri 5 bin 439 adet çalı dikildi. Parkta ayrıca, mevsimine göre değişiklik gösterecek 2 bin 513 çiçek ve 3 bin 820 adette yer örtücü bitki ekildi.

TEMAPARK'A BİN 383 AĞAÇ DİKİLDİ

Büyükşehir Belediyesinin, 34 bin metrekarelik alana inşa ettiği Temapark'a çınar, şeker akçaağacı, alıç, Amerikan dişbudağı, elma, süs elması, dut, doğu çınarı, akkavak, kayısı, süs eriği ve erik, süs kirazı, armut, Amerikan meşesi, sumak, salkım söğüt, leylak, Lübnan sediri, Akdeniz servisi ve İran çamı olmak üzere toplam bin 383 ağaç dikti. Parka hareketlilik katma adına 2 adette eğimli çim tepeler yapıldı.

ÇOCUKLAR İÇİN MACERA ADALARI

Temaparkı'nın farklı bölümlerine toplam bin 214 metrekare üzerine çocuklar için 3 adet macera adası ve ilk kez yapacağı bir uygulamayla 0-3 yaş arası çocuklar için oyun grubu yapıldı. Macera adasına at ve fil figürlü tahterevalli, tırmanma duvarı, jungle 2'li beşgen, basamaklı köprü, mancık salıncak, lastik geçit, kaydıraklı ip tırmanma, 3 oyunlu ip parkuru, ahşap tırmanma, 3 ayaklı piramit tırmanma, 20 metre uzunluğunda ip köprü, 3 krom kaydırak, 3 metre ip tırmanma modülü, tek kaydıraklı kombine oyun grubu, komando zıp zıp, ahşap halat salıncak ve oyun çubukları yerleştirildi.

BAZALT PLAK TAŞLAR KULLANILDI

Çocukların yanısıra yetişkinler için de, Temapark'ta spor yapabilmeleri için bir çok alan oluştururlarak, parkın 375 metrekarelik farklı 2 alanına fitness aletleri yerleştirildi. Park içinde yer alan koşu yolunun zemini renkli asfalt ve yürüyüş yollarının ise hasırlı çelik süpürge beton ve çim alan içine beyaz brüt beton şeklinde döşendi. Temaparkı içerisinde bulunan sert zemine bölgeye uygun 7 bin 500 metrekare bazalt plak taş kullanıldı. Hizmete giren parkta çocuklar doyasıya eğlenirken, yetişkinlerinde spor aletleri ile spor yaptıkları görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da İçinde Macera Adası Bulunan Temapark Hizmlete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement