Diyarbakır'da İnsan Hakları Cemiyeti Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da İnsan Hakları Cemiyeti Kuruldu

Diyarbakır'da insan haklarının tesisi, korunması ve bu alandaki ihlallerin engellenmesi amacıyla faaliyette bulunmak üzere "İnsan Hakları Cemiyeti" kuruldu.

07.05.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da insan haklarının tesisi, korunması ve bu alandaki ihlallerin engellenmesi amacıyla faaliyette bulunmak üzere "İnsan Hakları Cemiyeti" kuruldu.

Kuruluşun tanıtımı amacıyla bir otelde düzenlenen toplantıda Kur'an-ı Kerim okundu, sinevizyon gösterisi sunuldu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, konuşmasında, kanın oluk oluk aktığı, en temel hak olan yaşam hakkının pervasızca ihlal edildiği coğrafyada, böyle yeni bir kurumun faaliyet göstermeye başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"Kavramlar tepetaklak edilmiş. Özgürlük, insan hakları adı altında, insanlıktan çıkmak teşvik ediliyor. İnsan hakları kavramı bugün zulüm ve sömürünün en kullanışlı araçlarından birisi haline dönüştürülmüş." görüşünü savunan Yapıcıoğlu, bazı kavramların farklı amaçlar için kullanıldığını belirtti.

Yapıcoğlu, "Çocuk hakları diyerek çocukları aileden, kadın hakları diyerek kadını aileden koparıyorlar. İslami ölçüler ile insan haklarına sahip çıkmak bugün insanlığın içinde bulunduğu bu buhrandan, zulümlerden kurtuluşun reçetesidir. İnsanlara insan olduğu için değer vereceğini ve hakkı Allah için ayakta tutan adil şahitlerin Müslümanlar olduğunu göstermek için ağır bir sorumluluğumuz var." ifadelerini kullandı.

Allah'ın insanlara adaletli olmayı emrettiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, zulme karşı çıkmak ve zalimi engellemek gerektiğini aktardı.

İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Mehmet Karadağ da insan haklarının tesisi, korunması ve hak ihlallerinin engellenmesi için faaliyet göstereceklerini bildirdi.

İnsan haklarının ihlal edildiği bir bölgede böyle bir cemiyetin kurulmasını "anlamlı" olarak niteleyen Karadağ, cemiyetin genel merkezinin Diyarbakır'da olacağını, süreç içinde diğer illerde de şubeler açacaklarını kaydetti.

İnsan haklarını, sonradan alınmış veya kazanılmış hak olarak görmediklerini vurgulayan Karadağ, "Hazreti Adem'den beri ilahi emirlerle bahşedilmiş haklardır. Kimsenin insan haklarını lütfetmeyeceğini düşünüyoruz. Bu anlamda diğer insan hakları yapılarıyla farklı bir yapıda ve farklı bir kulvarda olduğumuzu düşünüyoruz." diye konuştu.

İnsan hakları alanında kazanılmış tecrübelerden yararlanacaklarını anlatan Karadağ, "İnsan haklarının tespiti ya da talebi konusunda değil, aynı zamanda insan hakları ihlallerinin önlenmesi alanında, aktif bir şekilde teşkilatlanarak mücadele etmeyi düşünüyoruz. Zulmü yapan, haksızlığı yapan, kişi ve kurumların teşhir edilmesi de amaçlarımız arasında yer alıyor." şeklinde konuştu.

Toplantıya, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz, Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Küçük, Dicle Fırat Grubu üyesi İbrahim Güçlü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve hukukçular katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da İnsan Hakları Cemiyeti Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement