Diyarbakır'da Kadın Konferansı Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kadın Konferansı Düzenlenecek

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle 28 Kasım'da Kadın Konferansı düzenlenecek.

27.11.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle "Kadına Yönelik Şiddeti Durduracağız" sloganıyla 28 Kasım'da Kadın Konferansı düzenleyecek.

Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek konferans, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Kongreya Jinen Azad'tan (KJA) Yüksel Baran'nın açılış konuşmalarıyla saat 09.00'da başlayacak. Üç oturum şeklinde düzenlenecek konferansta, "Kadına Karşı Yapılandırılmış Şiddet, Savaş Süreçlerinde Kadına Yönelik Şiddet ve Kadının Direnişi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Deneyim Paylaşımları" konularında sunumlar gerçekleştirilecek, tartışmalar yürütülecek.

Birinci Oturum

Moderatörlüğünü Nükhet Sirman'ın yapacağı "Kadına Karşı Yapılandırılmış Şiddet" başlıklı konferansın birinci oturumda, Pınar Işık, "Kadına Yönelik Şiddetin Tarihsel Süreci", Nisa Göksel ise, "Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık ve Kadına Yönelik Şiddet" konusunda sunumlar yapacak.

İkinci Oturum

Moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Nazan Üstündağ'ın yapacağı "Savaş Süreçlerinde Kadına Yönelik Şiddet ve Kadının Direnişi" konulu ikinci oturumda ise, Zeynep Altınkaynak, "Kürdistan'da Devlet Şiddeti ve Kadın Direnişi", Seda Altuğ, "Ortadoğu'da Yaşanan Savaşlarda Kadının Durumu", HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, "Ezidi Kadınlara Yönelik Şiddet ve Kadın Direnişi", Remziye Muhammed ise, "Rojava Kadın Devrimi" konularını irdeleyecek.

Üçüncü Oturum

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Deneyim Paylaşımları" başlıklı üçüncü oturumun moderatörlüğünü de Olcay Kanlıbaş yapacak. "Diyarbakır'da Son 5 Yılın Şiddet Verileri Sunumu" ile başlayacak oturumda, Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer, "Diyarbakır'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele", Hülya Gülbahar, "Yasal Süreçlerde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Deneyimi", Öznur Şubaşı ise, " Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Deneyimi" konularında sunum gerçekleştirecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kadın Konferansı Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • amedli: Sürekli kadin üzerinden pkk nin siyaset yapmasi tesadüf degildir.aile birliginin temeli kadindir.bu temeli yikarak aile birligi ve kültürünü bozarak çürük bir nesil yetiştirme 0 0 Yanıtla

Advertisement