Diyarbakır'da Kurbanlıklar Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kurbanlıklar Görücüye Çıktı

Diyarbakır'da kurbanlıklar, bayram öncesinde pazarda görücüye çıktı.

24.08.2017 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da kurbanlıklar, bayram öncesinde pazarda görücüye çıktı.Diyarbakır İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazarda küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısının yeterli olduğunu söyledi.

Canlı küçükbaş hayvan piyasasında fiyatların kilogram başına 16-17 lira arasında, büyükbaş hayvan piyasasında ise 18-19 lira arasında değiştiğini aktaran Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 10-15 gündür kurban hareketliliği başlamış durumda, hayvan pazarında batı illerine sevkiyatlar yapılmaktadır. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile gerek küçükbaş gerekse de büyükbaş hayvanları pazarda rahatlıkla alabilirler. Herhangi bir pahalılık söz konusu değildir. Kurbanlık fiyatları da geçen seneye oranla uygundur."

- Fiyatlar makul

Hayvan pazarından kurbanlık almak için gelen Cevdat Atak (44), bin 150 liraya koç aldığını söyledi.

Atak, Kurban Bayramı öncesi et fiyatının uygun olduğunu ifade ederek, "Kurbanlık fiyatlarının pahalı değil, hayvan pazarında da yeteri kadar hayvan var. Herkes gelip gönül rahatlığı ile hayvanını buradan alabilir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kurbanlıklar Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement